Gebeurtenissen kleine wonderen

4 kleine gebeurtenissen van de afgelopen week

1. Zwart en wit 🖤🤍

Zin om een mooi klein wonder met jullie te delen.

Twaalf jaar geleden reisde ik met mijn twee zwarte flatcoated retrievers – Faye en Flow, een volwassen hond en een pup – naar Vilalte voor een persoonlijke retraite. Het was hartje winter en alles was wit.

Het pand was nog in oude staat en de Hermitage, een klein huisje, waar ik zou gaan verblijven had geen verwarming maar wel een houtkachel. Ik leerde snel om een goed vuur maken.

Die twee weken schreef ik onverwacht het programma voor de School voor Bewust Zijn uit en leerde de huidige eigenaren kennen, Costantino en Manuela. De overdracht van Vilalte vond in mijn aanwezigheid plaats. Het was het begin van een nieuw leven.

Een kleine twee weken geleden reed ik opnieuw met twee honden naar Vilalte, dit maal twee witte honden, mijn Pyreneese berghond Patou en mijn pup Lilou, een golden retriever.

Ik verbleef in de inmiddels verbouwde Hermitage. Het nieuwe leven stroomt steeds verder door en velen delen in een dieper en dieper liefdevol samenzijn op deze krachtplaats in de Oostelijke Pyreneeën.

Verbondenheid zonder oordeel brengt voeding aan de basis.

Lezing

Foto: Lutske Sytema

2. Artiest

Op 27 september was De Switch, creatie van Lutske Sytema en team, een prachtige happening. Toen ik aankwam om vier uur ‘s middags voor de voorbereiding, vroeg een van de medewerkers van het theater mij: ‘bent u een van de artiesten?’, ik zei ‘ja!’.

De switch maken van een geconditioneerd leven naar een creatief leven.  Is dat niet wat wij allen uiteindelijk zijn, levenskunstenaars!

Dat is toch het mooiste wat je kunt doen: jouw leven, jouw kunstwerk! Altijd in het moment zijn, met alles van jou betrokken bij wat zich voordoet, onvoorbereid en heel bereid vanuit je hart en creativiteit scheppen in wat is.

3. Schoonheid

Er was een ongebruikelijk geluid te horen in de bijkeuken, toen ik de deur opende zat er een klein koolmeesje hijgend op de grond. Ze was blijkbaar door de openstaande deur naar binnengevlogen en vond de weg naar buiten niet meer.

Voorzichtig pakte ik haar op, ze was nog erg jong, vast van een nest van dit voorjaar. Zachtjes sprak ik tot haar en aaide haar over de minuscule veertjes op haar kopje en rug. Haar pootjes zaten in een kramp of waren ze gebroken? Ze kon niet op mijn hand staan. Wat een onbeschrijflijke perfectie rustte daar in mijn hand. Een heel snel kloppend hartje was zichtbaar en voelbaar op een zuiver geel lijfje, een glanzend blauwzwart mutsje en zwarte oogjes maakte haar schoonheid compleet.

Ik liep met haar naar buiten, het snaveltje nog steeds wijdopen, hijgend. Zou ik haar op een tak zetten, naar de dierenarts brengen, wat te doen? Bij de tak maakte ze geen aanstalten iets te doen. Ik liep naar een open ruimte en tilde mijn hand een beetje omhoog, toen ze plotseling tot leven kwam en wegvloog naar de andere zijde van de tuin en op een rand van de muur ging zitten. Een acuut herstel van stress, prima pootjes, niets aan de hand.

Wat een geschenk zo even heel nabij met haar te mogen zijn.

4. Warme verbinding 🐝

Zondag 1 oktober was een prachtige Bee One retraite dag ‘Lichter leven’! Met 23 deelnemers, buiten 23 graden en dat in 2023, dit kon alleen maar goed gaan en dat deed het ook.

Een heel warme verbinding met zielen die je niet kent en toch kent, diep zelfonderzoek, meditatie en qi gong, transpersoonlijke oefeningen en nog veel meer was allemaal onderdeel van een stralende dag in meerdere opzichten.

Zo dankbaar voor de support van Tineke Brinkhorst, Marloes van As, Hanneke Wiegers, Ton Aarts, Ursula Cats, Lambertus Zijlstra en Marianne Koene voor deze dag! Ook de anderen van team Bee One die er die dit keer niet bij waren veel dank!

Heb jij ook zin in diepe verbinding met bewuste zielen dan is er veel om aan deel te nemen:

✨ Maandag 3 juni is er weer een gratis online meditatie, meld je hier aan. Meditatie is altijd in het nu, je neemt oordeelloos waar wat zich voordoet in je wezen. Wees welkom.

✨ Op vrijdag 21 juni 2024 is er een retraite dag bij mij te Koudum in Friesland met als thema Zon zijn. Hier vind je alle informatie.

Liefs, Elisabeth

Kleine wonderen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie