Heilige ruimte delen

Heilige ruimte

Op het piepkleine eilandje nabij Sri Lanka, staat een tempeltje, rondom een miniwoud van tropische bomen. Dit is het domein van een enorme groep gitzwarte kraaien.

Ze krijsen als je het door mensen onbewoonde eiland betreed, ze zijn slim en nieuwsgierig. Ze volgen iedere beweging die je maakt. Je betreed hun heilige ruimte en dus beweeg je respectvol. Ze komen heel dichtbij en als je gaat zitten ben je omringd door zwarte wachters op de rotsen vlakbij het water, door zwarte schoonheden op iedere tak in de buurt, ze zijn nog steeds heel oplettend en ze zijn stil.

We delen deze stilte, er ontstaat mysterieuze ruimte. Een aanwezigheid voorbij mens en dier, het geluid van de zee maakt haar nog dieper. Als je na lange tijd weer op staat vliegen ook zij op, het krijsen begint opnieuw, het heeft een vreemde rauwe schoonheid, ze begeleiden je terwijl je over de rotsen klimt terwijl je gebukt onder takken en lianen kruipt naar de andere kant van het eilandje.

Delen in hun heilige ruimte

Bloemen sieren hier het intense groen en je ziet opnieuw het tempeltje waar je niet bij kan komen omdat het overwoekerd is en het heiligdom van de zwarte vliegers en je staat weer stil en zij strijken weer neer. Je bent dankbaar dat je mocht delen in hun heilige ruimte, je stapt in de kleine boot en laat je meenemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie