Je eigen licht leven

Je eigen licht leven

Er is regen, wind en donkerte buiten! Het is weer tijd voor kaarsjes! Ik zat tijdens de voordracht van de Switch midden tussen het kaarslicht en laat ik nou gek zijn op kaarsen! Het natuurlijke licht van buiten is niet meer voldoende voor binnen en kaarsen brengen warm levendig licht, daar kan geen lamp tegenop. Uiteindelijk gaat het er over dat we ons eigen licht zijn!

Voordracht Switch

Wat is dat eigenlijk, je eigen licht zijn?

Het betekent je binnenwereld onderzoeken, zodat je jouw diepe innerlijke weten en de waarde van het niet-weten kan ontdekken en aannames van jezelf en anderen oordeelloos kan waarnemen. Het betekent buiten de gebaande paden blijven en buiten instituties zodat je zuiver zonder enige aanpassing aan wat hoort, aan waarheid vinding kan doen.

Innerlijke vrijheid het hoogste goed

Om deze reden heb ik mij nooit bij enige beroepsgroep, beroepsvereniging of welk instituut ook aangesloten. Vrijheid behoort tot mijn hoogste goed.

Het is mijn intentie om steeds opnieuw te ontdekken wat er door mij heen tot expressie wil komen. De volledige vrijheid te hebben dit uit te laten stromen op de wijze die mij daarbij past. Zo blijven mijn leven en wat ik tot expressie wil brengen steeds nieuw en verassend, ook voor mijzelf.

Geen erkenning

Om diezelfde reden is de door mij opgerichte School voor Bewust Zijn met haar tweejarige opleiding tot transpersoonlijk coach opzettelijk geen erkende opleiding. En de studenten krijgen dan ook geen papier aan het einde met maatschappelijke waarde.

Derhalve is deelname aan de school een pad naar zelferkenning. Er is er maar één waarvan de erkenning van waarde is, namelijk de erkenning die jij jezelf geeft dat je een integer liefdevol leven leidt. Dat de waarheid die je aantreft in jezelf leidinggevend is en niet iets externs.

Daar komt bij dat een diploma iets is van zeer tijdelijke aard. Wij zijn razend snel ontwikkelende wezens, onze creativiteit is eindeloos en heeft de vrije ruimte nodig, niet voortkomend uit een format die anderen voor jou bedacht hebben.

Psychologisch vrij zijn

Voor vaardigheden kan het nodig zijn een opleiding te volgen, een it-specialist en een arts hebben technische kennis nodig. Toch ook voor hen, de rijkdom en creativiteit gaan stromen als wat ze geleerd hebben tools zijn en niet een vooraf bepaalde uitkomst.

Het belangrijkste waar ik aan refereer is niet de praktische laag maar het psychologisch vrij zijn van alle doctrines in welk veld dan ook.

Open je voor je intuïtie

Als je uitgangspunt niet verzamelde kennis is maar openen in innerlijk waarnemen en bewustzijn, dan kan je een vervuld leven leiden. Dan ben je open voor je intuïtie, de ingevingen die tot je kunnen komen omdat je niet bezet bent door kennis.

Het volgen van je intuïtie is vertrouwen op de wijze ziel die je bent, gehoor geven aan haar ingevingen en de ingevingen van het universum!

Wil jij meer ruimte maken voor je licht meer te luisteren naar je innerlijke stem?

✨ Zondag 25 augustus is er een retraite dag in Koudum met het thema Geven uit de bron.

✨ Maandag 5 augustus is er weer een gratis online meditatie, meld je hier aan. Meditatie is altijd in het nu, je neemt oordeelloos waar wat zich voordoet in je wezen. Wees welkom.

Liefs,
Elisabeth de Koning 🌟

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie