Relaties en liefde

Liefde en relatie

Wat is toch die liefde waar velen zo vurig naar zoeken en verlangen?

  • Is het de ultieme verbinding tussen jou en een ander?
  • Is het die romantische verbinding die je eindelijk gelukkig gaat maken?
  • Is het een betrouwbare verbinding waardoor je een veilige plek hebt op deze wereld?
  • Is het het koesteren van elkaar, exclusieve aandacht geven en ontvangen?
  • Is het dat contact waarvoor je bereid bent alles op te geven?
  • Is het eindelijk gezien en gewaardeerd worden?

In deze bovenstaande vragen zijn afhankelijkheid en voorwaardelijkheid onderdeel van de verbinding. Speelt emotionele veiligheid door de verbinding met de ander een hoofdrol. Derhalve kan er sprake zijn van affectie echter niet van liefde.

Liefde en relaties

Liefde is eenheid ervaren, is in eenheid zijn, zonder vraag vol aanwezig zijn in een compleet open en vrije verbinding. Een verbinding die ontvangend en luisterend is, die niets wil van de ander, dan het floreren van de ander in die deze is.

Liefde is zowel gevend als ontvangend omdat het haar aard is het welzijn van alle wezens te bevorderen.

Liefde is niet exclusief, liefde is inclusief. Zij is alomvattend. Een exclusieve relatie is vaak een uitbreiding van jouw identiteit.

Is het mogelijk een relatie te hebben terwijl je je in de liefde bevindt?

Ja dat is mogelijk! Het veld van liefde waaruit de relatie opkomt zal evenwel altijd groter blijven dan de liefde tussen twee mensen. De relatie komt er in op en zal er weer in oplossen. Jij bent liefde, het is je essentie om met alles verbonden te zijn.

Het is je bewustzijn dat nodig is om dit te kunnen waarnemen en leven.

Wat gebeurt er als je iets zoekt wat je al bent?

Dan projecteer je jouw vervulling op de buitenwereld en is er een directe afhankelijkheid van de omstandigheden, je volgt zo de lange weg. Maak je contact met je hart dan volg je de korte weg. Jouw hart is het huis van de liefde!

Liefde is je ware essentie, liefde heeft jou voortgebracht, als je het verhaal over jezelf helemaal los kan laten, sprankel je van liefde en levenslust! Je hebt een ander niet nodig om liefde te ervaren je bent het zelf als je je dan in vrijheid verbindt, zonder te zoeken en te vragen kunnen jullie samen groeien zowel in liefde als in bewustzijn.

✨ Maandagavond 5 augustus is er weer een gratis online meditatie, meld je hier aan. Meditatie is altijd in het nu, je neemt oordeelloos waar wat zich voordoet in je wezen. Wees welkom.

Liefs,
Elisabeth de Koning 💛

Liefde en relaties lezing Friesland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie