Wat is quest

Quest, een buitentocht naar binnen

Wat is een quest?

Een quest is een zoektocht naar dat wat wakker wil worden in jou. Wat gezien en begrepen wil worden in jou. Dat gezegd hebbende is de paradox dat deze zoektocht alleen iets brengt als je het zoeken bij de eerste stap gelijk loslaat.

In die zin zal wat gezocht wordt jou vinden, door bereid te zijn de leiding los te laten en over te geven aan het onbenoembare. Je gaat op pad zonder bestemming, zonder doel. Of dezelfde paradox: het doel en de bestemming zijn er al dat ben jij namelijk zelf.

Reflectie

Als er de realisatie is dat dat wat jou omringt een expressie is van jouw eigen aard, dan is wat buiten jou is een reflectie van wat binnen jou leeft.

Op een quest is het gehele veld een bewustzijnsveld wat met je spreekt, wat je uitnodigt te luisteren, te zien, te voelen en gewaar te zijn. Iedere stap doet er toe, iedere natuur-expressie doet er toe, het zand onder je voeten, de bomen, de stenen, de dierwezens, de luchtstroom, het licht.

Kwaliteit is overal en steeds in het moment. Het denken komt tot rust, stopt… er is geen vraag dan zijn. In deze hoedanigheid vindt een dieper ontmoeten plaats. Een activatie van het creatieve scheppende beginsel.

Wat je nodig hebt, niet wat je wil

Je gaat jezelf ervaren als werkelijk levend, in relatie met al dat je omringt en je voorziet van dat wat jij nodig hebt. Hetgeen iets anders is dan dat het je geeft wat je wil. Heel de tocht is een grote meditatie.

Tijdens een retraite zal er altijd een dag zijn waar ieder een volle dag alleen en in stilte op quest gaat. Alleen om één te zijn.

Heel jouw leven een quest

Uiteindelijk is heel jouw leven een quest en als je in staat bent de tekenen te lezen op je pad, is er in ieder moment gelegenheid tot vervulling.

Ik heet je van harte welkom op de retraite week Moeiteloos zijn op Mas Vilalte in Frankrijk.

Quest retraite

Liefs,
Elisabeth de Koning 🌟

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie