Rustig omvallen

Rustig omvallen

Ze was gespannen, in haar eigen woorden gestrest en al heel lang. Ze was ernstig ziek geweest, borstkanker, een heel agressieve soort. Nog steeds waren medicatie en regelmatige controles noodzakelijk.

Je luisterde naar alle dingen die haar stress gaven en haar behoefte aan een eindeloze controle, overal en in alles kon het mis gaan. Je nodigde haar uit te voelen hoe het voor haar lichaam was in het moment, onder al deze mentale druk. Haar lichaam was gespannen, en zei ze, haar voeten waren ijskoud.

Het omvallen helemaal toelaten

Je vroeg haar met heel haar aandacht naar haar koude voeten en verkrampte lichaam te gaan. Je sprak haar lichaam rechtstreeks aan. Lichaam wat maakt jou zo gespannen en koud?

Ik ben bang om om te vallen, dat moet koste wat kost voorkomen worden.

Je nodigde haar uit in een directe ervaring. Je vroeg haar een andere plek op de bank in te nemen, haar aandacht naar binnen te brengen en om in plaats van erbij weg te gaan, het omvallen helemaal toe te laten.

Al heel snel kwam er een diepe ontspanning over haar. Geen angst, geen controle meer nodig, hier liet ze alles los. Op je vraag hoe het hier was zei ze “er is niets wat ik hoef, helemaal niets, ik ervaar ruimte en rust.”

Ze zakte in een heel diepe meditatie en jullie deelden de stilte, de ruimte, de rust. Toen ze haar ogen weer opende zei ze, “ik ken dit, ik heb dit eerder ervaren.”

En ze vertelde hoe ze na de borstoperatie heel veel bloed was verloren, zoveel dat ze een out-of-body experience had gehad, het was zo heerlijk en vervullend geweest, zo ontspannen en liefdevol, dat het een enorme schok was om weer terug te worden getrokken in dat pijnlijke lichaam, ze vond het afschuwelijk.

Het lichaam past in jou

Opnieuw sloot ze haar ogen en genoot van haar eigen aanwezigheid, haar ruimtelijkheid, de diepte van haar ziel. Ze zei “zoals ik me nu voel ben ik zo groot, hoe kan ik ooit weer in dat lichaam passen? En waarom zou ik een aardelichaam willen hebben, de ruimte is veel fijner.” Je zei haar je hoeft niet in dat lichaam te passen, het is je voertuig, het is andersom het lichaam past in jou.

Jouw diepste wezen is oneindig en heeft de keuze gemaakt voor een tijdelijke ervaring om via dat aarde lichaam tot verder bewustzijn te komen. Zachtjes liet ze zichzelf toe weer verbinding met haar lichaam te maken. Ze besloot dat het lichaam nu in haar aanwezig mocht zijn en dat was anders, zo anders.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie