Zwaan spirituele betekenis

Waarom de zwaan in het logo van de School voor Bewust Zijn? 🦢

De zwaan in het logo van de School voor Bewust Zijn staat voor zuiverheid, schoonheid, liefde, trouw, kracht en gratie. Ook staat de zwaan voor transformatie. Zij begint het leven als het lelijke eendje, het wezen wat nergens bij lijkt te horen, zoals velen van ons meemaken: je anders voelen dan je omgeving.

Dat is het waardevolle en noodzakelijke begin van de zoektocht naar wie ik werkelijk ben. Na rijping, door vele ervaringen, verandert mijn verenkleed van vaal bruin in stralend wit.

Begrijpen dat ik mijn conditioneringen niet ben, helpt mijn te strakke pak van aangeleerde rollen uit te trekken en te stralen vanuit het inwonende licht, het licht van bewustzijn.

Zwaan

Zwaan is intuïtief

Daarnaast is de zwaan zeer intuïtief, het aanvoelende vermogen is groot en vaak juist. Op de School wordt je gestimuleerd je intuïtie verder te ontwikkelen en er gehoor aan te geven.

Haar lange nek symboliseert haar verbinding met de hemel waar zij haar boodschappen van ontvangt en  vervolgens doorgeeft op aarde.

In India gaat het verhaal dat het vermogen van de zwaan tot zuiverheid zo groot is, dat zij als enige een druppel melk uit de oceaan kan vissen. Een liefdevol en indrukwekkend onderscheidingsvermogen.

Zij is een wezen van alle vier de elementen. Zij leeft en voedt zich zowel op en in het water, het element van de gevoelens, als op het land, het element aarde, symbool voor haar stabiliteit en betrouwbaarheid.

Zij vliegt moeiteloos en gracieus in de lucht, symbool voor haar wijsheid en haar vuur is het witte vuur van een natuurlijk vermogen tot mystiek inzicht.

De zwaan laat niet met zich sollen, zij laat zichzelf en haar jongen niet bedreigen, zij beschikt over een enorme kracht en zal niet aarzelen om deze waar nodig in te zetten.

Zwaan en schoonheid

Haar gratie is haar vermogen om het leven in schoonheid te gaan, een expressie van liefde, zij danst met haar partner die ze trouw is. En in haar laatste uren zingt ze haar zwanendans, een ritueel afscheid voor zij haar verenkleed weer loslaat.

Ook haar vertrek van deze aarde, zij gaat in schoonheid.

Open dag School voor Bewust Zijn 🦢

Wil je de verbinding met jezelf verdiepen en je bewustzijn vergroten in een warme, liefdevolle en veilige setting? Dan is de School voor Bewust Zijn mogelijk de plek voor jou.

De school biedt een tweejarige opleiding tot transpersoonlijk coach, deze kan je zowel volgen om coach te worden als voor jouw spirituele ontwikkeling.

Het eerstvolgende nieuwe jaar start in september 2024. Wil je meer weten over de opleiding van de opleiding, kennismaken met mij en transpersoonlijke oefeningen ervaren?

✨ Kom dan naar de open dag zaterdag 24 augustus in Koudum

Op maandagavond 5 augustus is er ook een begeleide meditatie (online), van 20.30 tot 21.00 uur. Meld je gratis aan.

Liefs,
Elisabeth de Koning 🌟

Zwaan in logo

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie