Retraite week Transformatie in Frankrijk

Deze bijzondere retraite week (training) Transformatie in Frankrijk heeft een bijzonder uitgangspunt! Het is namelijk de eerste week van de school voor bewust zijn.  Deze is nu toegankelijk voor iedereen die zichzelf een diepe transformatie gunt. Je hoeft niet aansluitend de school te doen.

Je kan zo wel dieper kennis maken met jezelf en/of de school. Door de meditaties, qi gong, stilte wandelingen, maar ook diepgaande transpersoonlijke oefeningen te ervaren. Elisabeth geeft ook talks over bewust zijn, over transformatie en wat zich maar aandient tijdens de week. Er zijn diverse Q&A momenten en deelrondes. De magische plek in Frankrijk waar we verblijven draagt zeker bij aan transformatie, aan bevrijding van wie jij bent.

Qi gong

We beginnen de dag met qi gong, heel eenvoudige lichaamsoefeningen met een enorme impact op je energielichaam. Het wordt ook wel Chinese yoga genoemd. Deze oefeningen worden gedragen door energie en je gebruikt verbazingwekkend weinig spierkracht. Yin en yang meridianen worden in harmonie gebracht.

Je bent in relatie met het grote veld van qi, de alomvattende levensenergie. Omdat iedereen de bewegingen vrijwel synchroon maakt, kan je ook moeiteloos de energie voelen stromen in de groep, deze is niet persoonlijk is, wel heel dragend.

Je krijgt toegang tot het ervaren van een universele verbinding. Dit werkt helend, op meerdere niveaus kan een natuurlijk herstel plaatsvinden. Het is een heel waardevolle voorbereiding op de meditatie. Je bent uit je hoofd gekomen in je stromende lichaam en daarmee in het nu!

Meditatie

Meditatie draagt het hele programma. Je gaat steeds terug in de stille diepte voor heling en integratie. Meditatie is het hele diepe thuiskomen in jezelf. Aandacht hebben steeds opnieuw voor dat wat is in jou in het nu. Iedere meditatie begint met enkele minuten begeleidende woorden die je jouw binnenwereld in leiden. Aansluitend op de stille zit-meditatie is er een ontspannende lig-meditatie met meditatieve muziek.

Een retraite week in relatie met de natuur

Tijdens deze retraite communiceer je ook in directe relatie met de natuur en luister je naar wat er via haar in jou wakker wordt. Zij roept op om meer te leven vanuit je innerlijke natuur. Als je weer gaat leven naar je innerlijke natuur dan wordt het leven moeiteloos, ontspannen, speels. Dan komt de verwondering weer naar boven, dan is zijn in het moment je vreugde.

Samen met gelijkgestemden neem je deel aan een aantal diepgaande transpersoonlijke oefeningen. Vaak in twee- of drietallen. Hierbij is jouw lichaam het uitgangspunt, luisteren naar hoe je lichaam spreekt door gehoor te geven aan wat er gevoeld wordt en ruimte te geven aan de expressie hiervan.

Self inquiry maakt ook onderdeel uit van het programma, een zeer verhelderend meditatief zelfonderzoek in tweetallen.

In stilte eten en wandelen

We zijn in stilte tijdens de maaltijden en de wandelingen, evenwel gaan we ook in gesprek over wat zich aandient, reflectiemomenten om te verdiepen en te begrijpen wat zich voordoet. Na de vele oefeningen en meditaties is er vaak een interactieve satsang.

Satsang betekent waarheid delen.

Elisabeth neemt je mee in het dieper begrijpen van dat wat er toe doet. De wandelingen hebben veelal programma onderweg en eveneens zullen we bijzondere krachtplaatsen van de Kelten bezoeken. Einde week ga je een dag alleen op pad, je gaat op quest!

Een quest is een buitentocht naar binnen. Je eigen voeten volgen in relatie met je hart en de natuur, een eigen plek maken onderweg om te mediteren, schrijven en vooral te zijn met dat wat is.

Accomodatie retraite week: mas Vilalte in de Pyreneeën (Frankrijk)

De retraite Transformatie te Frankrijk vindt plaats op een waanzinnig mooie locatie de mas Vilalte in de Oostelijke Pyreneeën. Het gebouw is schitterend gerenoveerd en je slaapt op een prachtige twee/driepersoonskamer met eigen sanitair. Onderdeel van het landgoed is een fantastisch zwembad met heliofyten filter.

De natuur is vrijwel onaangetast door mensen en van overweldigende schoonheid. Het uitzicht is ver. Je ademt hier zeer schone lucht. Het sprankelend bronwater stroomt zo uit de kraan.
De vegetarische maaltijden worden met heel veel liefde bereid, mocht je een allergie hebben of een dieet op medische indicatie dan wordt hier rekening mee gehouden.

Reis met de auto of het vliegtuig

Met de auto rijd je in twee dagen naar de locatie Vilalte waar de retraite Transformatie te Frankrijk plaatsvindt. Wie wil kan met anderen in contact gebracht worden om te carpoolen.

Aanbevolen vlucht:

  • Heen zaterdag 10 september 2022 Vueling Amsterdam 14.00 uur aankomst Barcelona 16.20 uur
  • Retour vrijdag 16 september 2022 Vueling Barcelona 18.25 uur aankomst Amsterdam 20.55 uur

Deze vlucht heeft de beste tijden, andere vluchten zijn of zeer vroeg of zeer laat. Vanaf Barcelona kan je met andere deelnemers een auto huren en rijd je in een kleine drie uur naar bestemming.

Investering €1055,-

Deze retraite heeft inmiddels plaatsgevonden
Totaal aantal plaatsen 14 (14 Beschikbaar)

Retraite details

  • 10 september 2022 7:00 pm   -   16 september 2022 10:00 am
Dit event delen
Aan jouw agenda toevoegen