Laurens van Oeyen

Ik ben getrouwd en vader van 2 dochters. Deze zomer had ik, wegens omstandigheden, de unieke kans om 2 weken echt iets voor mezelf te doen. Ik wilde dan ook andere mensen ontmoeten, wandelen in de bergen, tot rust komen en vooral geïnspireerd en verrast worden. Al “googlend” kwam ik bij een groepsreis uit genaamd: “Natuurretraite, Zon Zijn, Frankrijk”. Alles waar ik naar op zoek was leek in deze groepsreis verpakt te zijn en Elisabeth kwam me, via de foto’s en een telefoon gesprek, als prettig en ontspannen over.

De retraite was inderdaad prachtig, heeft me verrast en verrijkt. Het was heerlijk ongedwongen, ieder in zijn/haar eigen tempo, met respect voor je (natuurlijke) omgeving, je medemens en vooral voor jezelf. De prachtige omgeving, de superieure accommodatie, het groepsgevoel waarbinnen je zo je zelf kan zijn, de meditatie en Qi Gong ontspannings oefeningen: dit alles op een ongedwongen wijze bij elkaar gebracht door Elisabeth: een oase van rust en een bron van inspiratie.

Steven Bellens

“Deze retraite was voor mij als een geschenk dat uit de hemel kwam gevallen.”

Sandie Meartens

Alles begon toen ik de prachtige foto van de vrouw op de berg zag.
De inhoud van de retraite sprak mij enorm aan en zo nam ik onmiddellijk contact op met Elisabeth.
Het is een van de mooiste cadeaus die ik mezelf ooit gegeven heb!
Alles was heel goed geregeld, het programma, zeer lekker eten en we hadden ook nog eens een heel fijne groep.
We waren op een prachtige locatie waar je volledig tot rust komt en jezelf kan zijn, weg van de  drukte, de maatschappij, internet enz.
Het was voor mij een diepgaande week die veel inzichten bracht, je kan volledig luisteren naar je innerlijke stem en in je kracht gaan staan.
Ik ben zo dankbaar dat ik hier aan kon deelnemen.
Dank je lieve Elisabeth,
liefs Sandie

Leendert Meijer

De (verbale) begeleiding door Elisabeth is kort, bondig en zeer to the point en zij leeft voor dat waar het programma over gaat.
Kernwoorden die bij mij zij blijven hangen zijn: eenvoud, “hier en nu” aanwezig zijn, dicht bij jezelf blijven, humor, in commune zijn/communicatie, eenheid, genieten in en van het leven zelf. De accomodatie van Vilalte, de directe omgeving van de accomodatie, de flexibele opbouw van het programma, de fijngevoelige afstemming op de deelnemers door Elisabeth vormen in de retraite met elkaar een eenheid waarin de onderdelen elkaar versterken. Ik ben er als herboren uit gekomen.

Helena van Harten

Als deelnemer aan de Zon Zijn retraite (zomer 2016) heb ik me een week lang in een soort van paradijs gevoeld.
De accommodatie Vilalte is zo mooi en de omgeving adembenemend.

Elisabeth kan als geen ander afstemmen op wat je persoonlijk nodig hebt en wat de groep nodig heeft.
Ze weet een zeer warme, veilige sfeer te creëren waarin je helemaal jezelf mag en kan zijn.
Op liefdevolle en inspirerende wijze helpt Elisabeth je een verdieping te maken en je weer te verbinden met jezelf en alles om je heen.
Door de stilte, de natuur en haar begeleiding heb ik weer rust in mijzelf gevonden en hernieuwde inzichten gekregen over wie ik werkelijk ben
en waar het voor mij omgaat in het leven.
Naast mediteren, chi kung, schilderen en kleine oefeningen was er elke dag voldoende ruimte om te genieten van zon en omgeving.
We hebben dan ook veel gezwommen, gewandeld en het heel goed met elkaar gehad.

Ik ben Elisabeth heel erg dankbaar dat ze weken als deze organiseert.
En ik ben mijzelf dankbaar dat ik me deze week van verdieping, verbinding en heerlijk genieten gegund heb
Als je rust en tijd voor jezelf nodig hebt en je graag wilt verdiepen zijn Elisabeth haar retraites van harte aan te raden!

Mirte Madelief

Mij heeft de week in Portugal (zomer 2014) gebracht: acceptatie, gewaarwording en zuivering van lichaam, ziel en geest. De thema’s die ik meenam die week, hebben in rust en liefde aandacht kunnen krijgen, zodat er heling en inzicht heeft plaats gevonden. Ook al zijn er geen bewuste thema’s op het moment dat ik een retraite bij Elisabeth de Koning in ga, er ontstaat altijd ruimte om onbewuste zaken die naar de oppervlakte komen aan te gaan. Door de verschillende ‘werkvormen’ zoals tekenen, schilderen, (stilte)wandelingen en met name voor mij de meditaties. Ook de zuivere, vegetarische voeding en de krachtige plek in de natuur dragen voor mij enorm bij aan het proces. Deze week heeft mij weer een stapje verder op mijn pad gebracht waardoor ik in het dagelijkse leven, in mijn werk en privé-leven meer verbinding met mijzelf en anderen ervaar. Dat maakt mij een dankbaar en gelukkig mens.

Peter

Leven Zijn – retraite in Portugal

Deze retraite was een heerlijke mix van inhoud, diepgang en niets ‘moeten’ Het programma had in de middag ruimte voor een siësta of lekker zwemmen. Daarnaast werd er heerlijk voor ons gekookt, in ruime hoeveelheden zodat er ‘s avonds gewoon nog een tweede feestmaal was.
Het ‘landgoed’ in Quinta da Flores biedt heel veel mogelijkheden om op de diverse rust- of stilte plekken activiteiten samen of juist alleen te doen.
Het zwembad in de middag, de yurt voor de meditatie, een yoga podium, een prachtige tuin en de trampoline: ‘s nachts op je rug liggen en naar de sterren kijken.
Natuurlijk is er heel veel ruimte voor verdieping, ‘stil’ worden en focus op wat er belangrijk is in het leven. Elisabeth is een fantastische coach en begeleider. Een week in zulke omstandigheden is een hele goede investering in jezelf en een feest om mee te maken.
Van harte aanbevolen!