3 Daagse retraite: Universele liefde, Koudum (Friesland)

retraite Friesland 2023

Universele liefde is liefdevolle verbinding toestaan met al dat is. Ware liefde sluit niets en niemand uit, het brengt alles tot eenheid en daarmee tot diepe vervulling, ontspanning en heling. Universele liefde vraagt om niets en geeft en voedt alles, zoals de zon geen voorkeur heeft en haar licht zonder voorkeur op alles laat vallen.

Tijdens de retraite ‘Universele liefde’ in Koudum (Friesland) versterken wij drie dagen lang de universele liefde in onszelf en elkaar. En daarmee een universeel liefdevol bewustzijn in de wereld.

Het loslaten dat liefde zich op een specifieke manier zou moeten tonen maakt dat je kan gaan voelen dat de liefde al in jou is, jij bent liefde en je hoeft nergens naar toe om haar te zoeken.

Jouw hart is zo rijk, zo diep, het doet niets liever dan overstromen en delen als zij vrij mag zijn van de geconditioneerde overtuigingen van het brein. We gaan het hart de leiding geven en koesteren ons daarmee in het universele liefdesveld, waar het hart van nature onderdeel van uit maakt.

Luister naar je hart

Het retraite programma bestaat uit diverse meditaties, qi gong, transpersoonlijke oefeningen, meditatief tekenen, vroege zondagochtend wandeling, reflectie, gesprek en wat uit zichzelf ontstaat. Steeds is onze basis het luisteren en voelen in het hart.

En dan is er de grote intentie die je deelt met oneindig vele zielen om de lijdende wereld op te tillen in liefde en bewustzijn. Intense transpersoonlijke oefeningen zullen je hierbij helpen. Evenals het liefdevolle veld van energie wat we met elkaar opbouwen.

Locatie en accommodatie retraite in Friesland

De 3-daagse retraite vindt plaats op de Nieuweweg 13 in Koudum, Friesland. De retraite start op vrijdag 8 december 2023 om 11.00 uur en eindigt op zondag 10 december om 17.00 uur.

We maken gebruik van een prachtige meditatieruimte, de grote lichte zaal voor beweging en de warme zitruimte voor gesprek. Alle drie de ruimtes ademen een zuivere lichte atmosfeer.

  • Overnachting op locatie: je kan je inschrijven voor gedeeld verblijf op een grote driepersoonskamer inclusief ontbijt € 30,- p.p.per nacht of voor gedeeld verblijf op een kleine tweepersoonskamer, inclusief ontbijt € 25,- p.p.per nacht. In het gebouw is slaapgelegenheid voor 8 deelnemers. (Het sanitair is op de gang).
  • Overnachting B&B Perruque, Koudum, eenpersoonskamer €75,-, tweepersoonskamer € 89,-. inclusief ontbijt (plus toeristenbelasting € 1,75 p.p.p.n.) www.perruque.nl.
  • Verder zijn er meer B&B’s in de buurt zowel in Koudum als in Hindeloopen of Workum.

Je neemt zelf contact op met de locatie om je verblijf te regelen. We eten in stilte tijdens de vegetarisch/veganistische maaltijden die met veel liefde worden bereid.

De retraite is inclusief 3 lunches, 2 diner, fruit, lekkers, koffie en thee gedurende de dagen en exclusief overnachting.
Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Artikel Biofotonen

Kerstmis is het feest van de geboorte van het licht, laten wij ons voorbereiden op en ruimte maken voor een voortdurende geboorte van het licht in onszelf. Wil je meer achtergrondinformatie lezen over licht? Lees het artikel geschreven door Sayer J:

Wetenschappers komen langzamerhand tot de ontdekking dat we niet alleen uit atomen en moleculen bestaan, maar letterlijk wezens van licht zijn. Onze weefsels zenden onder andere biofotonen uit. De Russische embryoloog Alexander Gurwitisch publiceerde in 1923 over zwakke fotonenstraling (licht) afkomstig uit levend weefsel. Deze straling bleek een stimulerend effect te hebben op de celdeling van nabijgelegen weefsel.

Licht communicatie

In de jaren zeventig publiceerde Fritz-Albert Popp van de Universiteit van Marburg over een zeer zwakke straling die hij biofotonen noemde. Sindsdien claimt Popp dat het gehele metabolisme afhankelijk is van licht.

Het klinkt misschien vergezocht dat ons lichaam licht uitstraalt. De biofotonen die het menselijk lichaam uitzendt zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar kunnen wel met moderne instrumenten worden gedetecteerd. Het blijkt dat cellen van veel levende organismen biofotonen gebruiken om te communiceren.

Een studie uit 2010 toont aan dat communicatie tussen cellen door middel van biofotonen is vastgesteld bij onder meer planten, bacteriën en niercellen. Ook ons DNA zendt licht uit en zou zelfs afhankelijk zijn van biofotonen.

Biofotonen zijn elementaire deeltjes die worden uitgezonden door een biologisch systeem. Men vermoedt dat ze het resultaat zijn van het energiemetabolisme in onze cellen. De hoeveelheid biofotonen die wordt uitgezonden blijkt net als ons metabolisme te variëren.

Energie uit Zonlicht ontvangen en uitzenden

Het oppervlak van ons lichaam bevat cellen die in staat zijn om energie en informatie uit ultraviolette straling op te slaan. Onderzoekers schreven in 1993 in het Journal of Photochemistry and Photobiology dat menselijke cellen een efficiënt systeem bevatten om fotonen te vangen.

De wetenschap begint te erkennen dat het menselijk lichaam energie en informatie uit zonlicht kan ontvangen en uitzenden. Er wordt steeds meer onderzocht verricht naar de invloed van de zon en de maan op fotonenstraling. Een studie heeft laten zien dat de getijdenkracht, die wordt veroorzaakt door de zon en de maan, bepaalde eigenschappen van plantengroei op aarde reguleert.

Intenties en biofotonen

Zelfs onze intenties zijn gebaseerd op biofotonen, zo blijkt uit een stuk in het tijdschrift Investigación clinica getiteld ‘Evidence about the power of intention’. Intentie kan worden gezien als een gedachte om iets te bereiken. Gedachten kunnen alles om ons heen beïnvloeden, waaronder ook mensen. Lichtdeeltjes (biofotonen) die worden uitgezonden door ons lichaam lijken de drijvende kracht achter intenties te zijn.

Onze intenties opereren als coherente frequenties die in staat zijn om moleculaire structuren of materie te veranderen. Het is aangetoond dat de energie van gedachten de omgeving kan veranderen, aldus de auteur in het tijdschrift.
Kortom: we zijn meer dan de atomen en moleculen waar ons lichaam uit bestaat. We zijn wezens die licht uitzenden, communiceren met licht en bestaan uit licht.

Register Now:

Ticket Type: Ticket Qty: Per Ticket Price:
425,00
Quantity:

Programma details

  • 8 December 2023 10:30   -   10 December 2023 17:00
Deel dit event
Voeg toe aan je agenda