Retraite week in Frankrijk: Leven in relatie

Frankrijk retraite week 2023

In de retraite week in Frankrijk met het thema ‘Leven in relatie’ maak je ruimte om te onderzoeken wat relateren voor jou betekent. Je relatie tot het leven zelf, tot anderen en een specifieke ander. Je relatie tot de natuur en het universum. Om uiteindelijk je vermogen te voelen in liefdevolle verbinding te kunnen zijn met al dat is.

Ook zijn er vele oefeningen om dieper af te dalen in jouw hart, de bron van alle relatie! Relateren is wat je de hele dag doet, relateren doet je ontdekken wie jij bent en wie de ander is. Zoveel mensen vinden tegelijkertijd relateren zo uitdagend en verwarrend.

Van 17 tot 24 juni 2023 organiseert Elisabeth de Koning een retraite week in Frankrijk om ruimte te maken voor de liefde in jezelf en te kunnen omhelzen in al dat is in jou!

Retraite week in de Franse Pyreneeën

Hier mag je helemaal jezelf zijn en opnieuw uitvinden wat relateren voor jou kan zijn. Zonder oordeel jezelf onderzoeken, pijn toestaan er te zijn, relateren aan de blokkades zodat ze op kunnen lossen. Ontdekken dat zijn in een groep een dragende veilige bedding kan brengen.

Om met de stem van een groot aantal deelnemers te spreken:

 • “Dit wens je iedereen toe”,
 • “zo zou samen leven moeten zijn” en
 • “wat een bad van liefde!”.

Qi gong

We beginnen de dag met qi gong, heel eenvoudige lichaamsoefeningen met een enorme impact op je energielichaam. Het wordt ook wel Chinese yoga genoemd. Deze oefeningen worden gedragen door energie en je gebruikt verbazingwekkend weinig spierkracht. Yin en yang meridianen worden in harmonie gebracht.

Je bent in relatie met het grote veld van qi, de alomvattende levensenergie. Omdat iedereen de bewegingen vrijwel synchroon maakt, kan je ook moeiteloos de energie voelen stromen in de groep, deze is niet persoonlijk is, wel heel dragend.

Je krijgt toegang tot het ervaren van een universele verbinding, dit werkt helend, op meerdere niveaus kan een natuurlijk herstel plaatsvinden. Het is een heel waardevolle voorbereiding op de meditatie, je bent uit je hoofd gekomen in je stromende lichaam en daarmee in het nu!

Meditatie

Meditatie draagt het hele programma, steeds terugkomen in de stille diepte voor heling en integratie. Meditatie is het hele diepe thuiskomen in jezelf. Aandacht hebben steeds opnieuw voor dat wat is in jou in het nu. Iedere meditatie begint met enkele minuten begeleidende woorden die je jouw binnenwereld in leiden. Aansluitend op de stille zit-meditatie is er een ontspannende lig-meditatie met meditatieve muziek.

Een week in relatie met de natuur

Tijdens deze retraite communiceer je ook in directe relatie met de natuur en luister je naar wat er via haar in jou wakker wordt. Zij roept op om meer te leven vanuit je innerlijke natuur. Als je weer gaat leven naar je innerlijke natuur dan wordt het leven moeiteloos, ontspannen, speels. Dan komt de verwondering weer naar boven, dan is zijn in het moment je vreugde.

Samen met gelijkgestemden neem je deel aan een aantal diepgaande transpersoonlijke oefeningen. Vaak in twee- of drietallen. Hierbij is jouw lichaam het uitgangspunt, luisteren naar hoe je lichaam spreekt door gehoor te geven aan wat er gevoeld wordt en ruimte te geven aan de expressie hiervan.

Self inquiry maakt ook onderdeel uit van het programma, een zeer verhelderend meditatief zelfonderzoek in tweetallen.

In stilte eten en wandelen

We zijn in stilte tijdens de maaltijden en de wandelingen, evenwel gaan we ook in gesprek over wat zich aandient, reflectiemomenten om te verdiepen en te begrijpen wat zich voordoet. Na de vele oefeningen en meditaties is er vaak een interactieve satsang. Satsang betekent waarheid delen. Elisabeth neemt je mee in het dieper begrijpen van dat wat er toe doet.

De wandelingen hebben veelal programma onderweg en eveneens zullen we bijzondere krachtplaatsen van de Kelten bezoeken. Einde week ga je een dag alleen op pad, je gaat op quest! Een quest is een buitentocht naar binnen. Je eigen voeten volgen in relatie met je hart en de natuur, een eigen plek maken onderweg om te mediteren, schrijven en vooral te zijn met dat wat is. Voor vele deelnemers het hoogtepunt van de retraite!

Accommodatie retraite week: mas Vilalte in Frankrijk

De retraite vindt plaats op een waanzinnig mooie locatie de mas Vilalte in de Oostelijke Pyreneeën. Het gebouw is schitterend gerenoveerd en je slaapt op een prachtige twee/driepersoonskamer met eigen sanitair.

De natuur is vrijwel onaangetast door mensen en van overweldigende schoonheid. Het uitzicht is ver. Je ademt hier zeer schone lucht. Het sprankelend bronwater stroomt zo uit de kraan. Het weer is steeds een verrassing, sneeuw, volle zon, storm. Het kan alles je deel zijn.

In de bergen wisselt het weer vaak. In ieder geval ontsteken we dagelijks de open haard, je mediteert in de gloed van het verwarmende vuur! En voor wie wil is er ook de gelegenheid om ‘s avonds gebruik te maken van de sauna en daarna een duik te nemen in het zwembad!

Programma retraite week

Meditatie, qi gong, overdracht/satsang over relatie/relateren, stilte wandelingen, meditatief tekenen, transpersoonlijke oefeningen, schrijven, quest, ontspanning en reflectie. Sauna en zwemmen in een natuurzwembad gefilterd door planten.

Op zaterdagochtend kan wie wil naar de markt in Ceret, een beeldschoon stadje met een verrassend leuke markt.

Globaal programma:

Aanvang retraite 17 juni 2023 met de avondmaaltijd rond 19.00 uur.

 • 08.00 – 09.15 uur: qi gong en meditatie
 • 09.15 uur: ontbijt
 • 10.30 – 13.30 uur: programma met bovenstaande onderdelen
 • 13.30 16.00 uur: lunch, siesta, open ruimte
 • 16.00 – 18.30 uur: programma met bovenstaande onderdelen
 • 18.30 uur: diner
 • 20.00 – 21.00 uur qi gong en meditatie

Einde retraite 24 juni 2023 na het ontbijt rond 09.30 uur.

Voeding

De maaltijden zijn vegetarisch en worden met veel liefde klaargemaakt. Als je een dieet volgt wordt daar rekening mee gehouden.

Aanbevolen vlucht Nederland-Frankrijk:

 • zaterdag 17 juni 2023 12.25 uur Transavia HV51351 Amsterdam, aankomst Barcelona 14.35 uur (aankomst Vilalte rond 17.45 uur)
 • zaterdag 24 juni 2023 15.20 uur Transavia HV5135 Barcelona, aankomst Amsterdam 17.45 uur

Ook goed maar iets minder fijne tijden:

 • zaterdag 17 juni 2023 14.20 uur KLM KL1673 Amsterdam, aankomst Barcelona 16.30 uur (aankomst Vilalte rond 20.00 uur)
 • zaterdag 24 juni 2023 13.20 uur KLM KL1673 Barcelona, aankomst Amsterdam 15.45 uur

Vanaf Barcelona kan je met andere deelnemers een auto huren en rijd je in een kleine drie uur naar bestemming.

Register Now:

Ticket type Ticket Qty: Per Ticket Price:
Eenpersoonskamer
1.255,00
Quantity: Total

Programma details

 • 17 June 2023 19:00   -   24 June 2023 09:00
Deel dit event
Voeg toe aan je agenda