Retraite week, Frankrijk: Delight (Mas Vilalte)

retraite week Frankrijk 2023

Wil je genieten, vrijkomen van je dagelijkse leven en opladen in de natuur? Je ziel verwennen met meditatie, leven vanuit je hart en prachtige stilte wandelingen maken door het schitterende groene Franse berglandschap. Tijdens deze retraite week mag alles makkelijk zijn en je hoeft helemaal niets.

Van 17 juni tot 24 juni 2023 organiseert Elisabeth de Koning een retraite week in Frankrijk om ruimte te maken voor lichtheid, liefde en delight.

Zonder oordeel en liefdevol samenzijn in grote onderlinge verbondenheid. Samen met gelijkgestemden een week je lichaam, geest en ziel liefde en aandacht geven, qi gong oefeningen in de natuur en buitenlucht, transpersoonlijke oefeningen, tekenen, schrijven en schilderen.

retraite week natuurRetraite week in Frankrijk (Mas Vilalte)

Gun je jezelf zo’n dag cadeau? Meld je dan aan, er is plaats voor 20 deelnemers.:

 • Datum retraite week: 17 juni tot 24 juni 2023
 • Tijd: zaterdag vanaf 17.00 uur tot zaterdag 9.30 uur
 • Locatie: Mas Vilalte, Corsavy (Frankrijk)
 • Investering: 1.265 euro (inclusief overnachting, programma, ontbijt, lunch, avondeten, fruit en drankjes)

Een week in de natuur in de Pyreneeën

De natuur is vrijwel onaangetast door mensen en van overweldigende schoonheid. Het uitzicht is ver en je ademt hier zeer schone lucht. Het sprankelend bronwater stroomt zo uit de kraan. In de bergen wisselt het weer vaak, het is steeds weer een verrassing: volle zon, regen of onweer.

Voor wie wil is er ook de gelegenheid om twee avonden gebruik te maken van de sauna en daarna een duik te nemen in het natuur zwembad!

Tijdens deze retraite week communiceer je ook in directe relatie met de natuur en luister je naar wat er via haar in jou wakker wordt. Zij roept op om meer te leven vanuit je innerlijke natuur. Als je weer gaat leven naar je innerlijke natuur dan wordt het leven moeiteloos, ontspannen en speels.

Programma retraite week: 17 t/m 24 juni 2023

Elisabeth de Koning opent de retraite week op 17 juni om 19.00 uur en we eindigen 24 juni rond 9.30 uur. Je bent welkom zondag vanaf 17.00 uur.

Retraite Frankrijk accommodatieNaast inspirerende woorden van Elisabeth, kun je deze week genieten van ontspannende gi gong, meditaties, muziek, transpersoonlijke oefeningen, tekenen, schilderen, stille natuurtochten, wandelingen en gesprek. Iedere middag is er siësta om te rusten en te genieten op jouw eigen wijze.

We verblijven op een waanzinnig mooie locatie ‘Mas Vilalte’ in de Oostelijke Pyreneeën van Frankrijk, midden in de natuur. Het gebouw is schitterend gerenoveerd en je slaapt op een prachtige tweepersoons slaapkamer met eigen sanitair.

Qigong oefeningen

We beginnen de dag met qi gong, buiten op een prachtig balkon met fantastisch uitzicht. Dit zijn eenvoudige lichaamsoefeningen met een enorme impact op je energielichaam, het wordt ook wel Chinese yoga genoemd. Deze oefeningen worden gedragen door energie en je gebruikt verbazingwekkend weinig spierkracht.

Yin en yang meridianen komen in harmonie. Je bent in relatie met het grote veld van qi, de alomvattende levensenergie. Omdat iedereen de bewegingen vrijwel synchroon maakt, kun je ook moeiteloos de energie voelen stromen in de groep. Deze is niet persoonlijk maar wel heel dragend.

Meditatie

Meditatie draagt het hele programma van de retraite; steeds terugkomen in de stille diepte voor heling en integratie. Meditatie is het hele diepe thuiskomen in jezelf. Aandacht hebben, steeds opnieuw voor dat wat is, in jou, in het nu.

Iedere meditatie begint zittend met enkele minuten begeleidende woorden om in je binnenwereld te komen. Aansluitend op de stille zitmeditatie volgt een ontspannende ligmeditatie met meditatieve muziek.

retraite Frankrijk in stilteTranspersoonlijke oefeningen

Samen met gelijkgestemden neem je deel aan een aantal diepgaande transpersoonlijke oefeningen. Vaak in twee- of drietallen.

Luisteren naar jouw lichaam is hierbij het beginpunt. Als je gehoor geeft aan de signalen van je lichaam kun je deze in contact brengen met jouw diepere gevoelens, innerlijke lichaam en binnenwereld. Door ruimte te geven aan wat er gevoeld wordt, ontstaat er bevrijding van blokkades. Na deze oefeningen ervaar je een nieuwe vrije innerlijke ruimte, meer bewustzijn en harmonie!

In stilte eten en wandelen

We zijn in stilte tijdens de maaltijden en de wandelingen. Het is niet zozeer een verbod op spreken als wel helemaal met je aandacht in het nu zijn. Je zult merken – na wellicht wat ongemak – dat je beter bij jezelf kunt blijven en dieper tot rust kan komen.

Tussen de programma onderdelen door kan je met elkaar spreken. We gaan ook in gesprek over wat zich aandient, reflectiemomenten om te verdiepen en te begrijpen wat zich voordoet.

Na de vele oefeningen en meditaties is er vaak een interactieve satsang. Satsang betekent waarheid delen. Elisabeth neemt je mee in het dieper begrijpen van dat wat er toe doet. De wandelingen hebben veelal programma onderweg en we bezoeken bijzondere krachtplaatsen van de Kelten.

Quest

Einde van de retraite week ga je een dag alleen op pad, je gaat op quest! Een quest is een buitentocht naar binnen. Je eigen voeten volgen in relatie met je hart en de natuur, een eigen plek maken onderweg om te mediteren, schrijven en vooral te zijn met dat wat is. Voor vele deelnemers het hoogtepunt van de retraite!

Deelnemen aan de retraite brengt je:

 • een week helemaal voor jezelf vol lichtheid en delight,
 • uit je hoofd, naar je hart met al je zintuigen open en wakker,
 • voelbare innerlijke ruimte,
 • toegenomen levenskracht en vitaliteit,
 • enthousiasme voor het leven en verwondering voor de magie ervan,
 • liefde voor jezelf en het geheel!

Om met de stem van een groot aantal deelnemers te spreken:

 • “Dit wens je iedereen toe”,
 • “zo zou samen leven moeten zijn” en
 • “wat een bad van liefde!”.

Praktische informatie

De maaltijden zijn vegetarisch en worden met veel liefde vers klaargemaakt. Als je een dieet volgt wordt daar rekening mee gehouden.

Het vervoer is op eigen gelegenheid en voor eigen kosten. Wie wil wordt met anderen in contact gebracht om
te kunnen carpoolen.

Aanbevolen vlucht Nederland-Frankrijk:

 • zaterdag 17 juni 2023 12.25 uur Transavia HV51351 Amsterdam, aankomst Barcelona 14.35 uur (aankomst Vilalte rond 17.45 uur)
 • zaterdag 24 juni 2023 15.20 uur Transavia HV5135 Barcelona, aankomst Amsterdam 17.45 uur

Ook goed maar iets minder fijne tijden:

 • zaterdag 17 juni 2023 14.20 uur KLM KL1673 Amsterdam, aankomst Barcelona 16.30 uur (aankomst Vilalte rond 20.00 uur)
 • zaterdag 24 juni 2023 13.20 uur KLM KL1673 Barcelona, aankomst Amsterdam 15.45 uur

Vanaf Barcelona kan je met andere deelnemers een auto huren en rijd je in een kleine drie uur naar bestemming.

Liefs,
Elisabeth de Koning

Register Now:

Ticket Type: Ticket Qty: Per Ticket Price:
Tweepersoonskamer

Tweepersoonskamer

1.265,00
Eenpersoonskamer

Eenpersoonskamer

1.440,00
Quantity:

Programma details

 • 17 June 2023 19:00   -   24 June 2023 09:00
Deel dit event
Voeg toe aan je agenda