3 Daagse retraite: Licht en intentie in Koudum (Friesland)

09 december 2022 - 11 december 2022
/
Investering € 425
09
december

  Jouw intenties scheppen de wereld, jouw communicatie vindt plaats via licht, het snelt je letterlijk vooruit. Jij bent een wezen van licht, als je dit bewust gaat leven transformeert je bestaan, je lichaam wordt energetisch doorlaatbaarder. Je bent een brandpunt van bewustzijn dat haar straling moeiteloos doorgeeft.

  Tijdens de retraite in Friesland 'Licht en intentie 'versterken wij drie dagen lang het licht in onszelf, elkaar en daarmee een liefdevol en helder bewustzijn in de wereld.

  Je versterkt je licht-lichaam, onderzoekt en creëert nieuwe intenties

  Het retraite programma bestaat uit diverse licht meditaties, qi gong, transpersoonlijke oefeningen, meditatief tekenen, schrijfopdracht, wandelingen, reflecties, gesprekken en wat uit zichzelf ontstaat.

  En dan is er de grote intentie die je deelt met oneindig vele zielen om de lijdende wereld op te tillen in liefde en bewustzijn. Jouw licht kent een unieke expressie, alle barrières mag je loslaten, het is tijd je licht te laten stromen!

  Intense transpersoonlijke oefeningen zullen je hierbij helpen. Evenals het veld van energie wat we met elkaar opbouwen.

  Licht

  Kerstmis is het feest van de geboorte van het licht, laten wij ons voorbereiden op en ruimte maken voor een voortdurende geboorte van het licht in onszelf.

  Mijn intentie die ik graag met jullie deel is de realisatie leven dat alles wat er toe doet zich in het nu ontvouwt. In de tijdloosheid ben ik de gerealiseerde intentie. Gelijktijdig kan ik genieten van intenties die zich kunnen uitvouwen en ontwikkelen in de horizontale dimensie.

  De vreugde van het licht leven is groot en bevrijdend!

  Locatie en accommodatie retraite in Friesland

  Deze retraite vindt plaats in het spiritueel centrum op de Nieuweweg 13 in Koudum, Friesland. We maken gebruik van een prachtige meditatieruimte, de grote lichte zaal voor beweging en de warme zitruimte voor gesprek. Alle drie de ruimtes ademen een zuivere lichte atmosfeer.

  • Overnachting op locatie: je kan je inschrijven voor een gedeeld verblijf op een grote driepersoonskamer inclusief ontbijt € 30,- p.p.per nacht of voor gedeeld verblijf op een kleine tweepersoonskamer, inclusief ontbijt € 25,- p.p.per nacht. In het gebouw is slaapgelegenheid voor 8 deelnemers. (Het sanitair is op de gang).
  • Overnachting bij ‘vrienden op de fiets’ in het tuinhuisje van Familie Vos te Koudum, zij hebben drie tweepersoonskamers inclusief ontbijt €30,- p.p.. bjcvos@gmail.com, 06-10515469.
  • Overnachting B&B Perruque, Koudum, eenpersoonskamer €75,-, tweepersoonskamer €89,-. inclusief ontbijt (plus toeristenbelasting € 1,75 p.p.p.n.) www.perruque.nl.

  De laatste 2 locaties zijn op loopafstand. Je neemt zelf contact op met de locatie om je verblijf te regelen.

  We zijn in stilte tijdens de veganistische maaltijden die met veel liefde worden bereid.

  De retraite Licht en intentie is inclusief 3 lunches, 2 diners, fruit, lekkers, koffie en thee gedurende de dagen en exclusief overnachting. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

  Artikel Biofotonen

  Wetenschappers komen langzamerhand tot de ontdekking dat we niet alleen uit atomen en moleculen bestaan, maar letterlijk wezens van licht zijn. Onze weefsels zenden onder andere biofotonen uit. De Russische embryoloog Alexander Gurwitisch publiceerde in 1923 over zwakke fotonenstraling (licht) afkomstig uit levend weefsel. Deze straling bleek een stimulerend effect te hebben op de celdeling van nabijgelegen weefsel.

  Licht communicatie

  In de jaren zeventig publiceerde Fritz-Albert Popp van de Universiteit van Marburg over een zeer zwakke straling die hij biofotonen noemde. Sindsdien claimt Popp dat het gehele metabolisme afhankelijk is van licht.

  Het klinkt misschien vergezocht dat ons lichaam licht uitstraalt. De biofotonen die het menselijk lichaam uitzendt zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar kunnen wel met moderne instrumenten worden gedetecteerd. Het blijkt dat cellen van veel levende organismen biofotonen gebruiken om te communiceren.

  Een studie uit 2010 toont aan dat communicatie tussen cellen door middel van biofotonen is vastgesteld bij onder meer planten, bacteriën en niercellen. Ook ons DNA zendt licht uit en zou zelfs afhankelijk zijn van biofotonen.

  Biofotonen zijn elementaire deeltjes die worden uitgezonden door een biologisch systeem. Men vermoedt dat ze het resultaat zijn van het energiemetabolisme in onze cellen. De hoeveelheid biofotonen die wordt uitgezonden blijkt net als ons metabolisme te variëren.

  Energie uit Zonlicht ontvangen en uitzenden

  Het oppervlak van ons lichaam bevat cellen die in staat zijn om energie en informatie uit ultraviolette straling op te slaan. Onderzoekers schreven in 1993 in het Journal of Photochemistry and Photobiology dat menselijke cellen een efficiënt systeem bevatten om fotonen te vangen.

  De wetenschap begint te erkennen dat het menselijk lichaam energie en informatie uit zonlicht kan ontvangen en uitzenden. Er wordt steeds meer onderzocht verricht naar de invloed van de zon en de maan op fotonenstraling. Een studie heeft laten zien dat de getijdenkracht, die wordt veroorzaakt door de zon en de maan, bepaalde eigenschappen van plantengroei op aarde reguleert.

  Intenties en biofotonen

  Zelfs onze intenties zijn gebaseerd op biofotonen, zo blijkt uit een stuk in het tijdschrift Investigación clinica getiteld ‘Evidence about the power of intention’. Intentie kan worden gezien als een gedachte om iets te bereiken. Gedachten kunnen alles om ons heen beïnvloeden, waaronder ook mensen. Lichtdeeltjes (biofotonen) die worden uitgezonden door ons lichaam lijken de drijvende kracht achter intenties te zijn.

  Onze intenties opereren als coherente frequenties die in staat zijn om moleculaire structuren of materie te veranderen. Het is aangetoond dat de energie van gedachten de omgeving kan veranderen, aldus de auteur in het tijdschrift.
  Kortom: we zijn meer dan de atomen en moleculen waar ons lichaam uit bestaat. We zijn wezens die licht uitzenden, communiceren met licht en bestaan uit licht.

  Dit toepasselijke artikel is geschreven door Sayer Ji .

  Je kunt helaas geen tickets bestellen voor deze retraite.

  Reviews

  Ik heb de School en retraites van Elisabeth ervaren als zeer voedend, helend, ontzettend liefdevol, ontspannend en vreugdevol. Elisabeth kan het zo prachtig verwoorden en vertellen wat er toe doet in het moment. En altijd ruimte voor vrolijkheid! Voor mij is dat zo een fijne manier om mezelf weer te her ontdekken en te voelen. Me helemaal thuis voelen in mijzelf, wat een feest is dat om dat te ervaren. Met Elisabeth haar bezielende begeleiding en onvoorwaardelijke liefde heb de ruimte gevoeld en het mogen ervaren! Ontzettend dankbaar voel ik mij.

  Bart

  Reviews

  Fijn om zoveel wijsheid te ontvangen uit de bron tijdens de retraites. Ik voelde het weer stromen in mezelf en daarmee heel bekrachtigend.

  Helene

  Reviews

  De school en retraites die Elisabeth geeft hebben mij ongelooflijk diepe, transformerende ervaringen gegeven en mijn leven zeer verrijkt. Elisabeth creëert een veilige en heilige ruimte voor de groep. Zij heeft oog voor details en stemt alles op elkaar af. Niet alleen zorgt zij voor een mooie invulling van de dag maar stemt zij ook de plek, inrichting, geur, licht en muziek erop af. Zij heeft daarbij oog voor ieders proces. Elisabeth is voor mij een zeer inspirerende, liefdevolle, wijze en krachtige vrouw. Een stralend licht op mijn pad van ontwaking.

  Janneke

  Reviews

  Een retraite dag is voor mij voeding voor lichaam, geest en ziel. De eenvoudige maar krachtige qigong-oefeningen en meditaties brengen balans en verbinding. Door schrijf en tekenoefeningen gaat de creativiteit stromen waardoor ik contact kan maken met mijn ware natuur. Ik heb ontspanning, maar vooral ook inspiratie ervaren door de bezielde begeleiding van Elisabeth. Ik kijk uit naar de volgende retraite dag!

  Ykje

  Reviews

  Elisabeth is een zeer bekwaam coach en leider. Ze geeft leiding en leert tegelijkertijd van al haar leerlingen. Ze deelt haar expertise, inzichten en leermomenten, wat er voor zorgt dat er tijdens de coaching en in de opleiding en retraites veel geleerd wordt door iedereen. Elisabeth is een kracht mens, die werkt vanuit het hier en nu, heel praktisch en zonder omwegen.

  Ursula

  Reviews

  Als Elisabeth op je pad komt heb je geluk! Dan zullen er hoe dan ook bijzonder dingen gebeuren in je leven. Haar natuurtalent is een diep inzicht in de werking van de menselijke geest en ziel. Met haar grote betrokkenheid en liefde begeleidt zij mensen die op belangrijke momenten in hun leven net even ondersteuning nodig hebben zodat ze zelf de juiste stappen kunnen zetten.

  Bastiaan

  Reviews

  De retraite dag was echt een moment voor mezelf om naar binnen te gaan. Door steeds weer de stilte in te gaan kon ik heel goed bij mezelf en mijn kern terugkomen. Elisabeth belichaamt de stilte, wijsheid en ruimte en dat is te voelen in alle onderdelen van de dag. Zeker een aanrader voor iedereen die weer even terug wil naar de kern.

  Peter