Retraite week Delight, Frankrijk (Mas Vilalte)

17 juni 2023 - 24 juni 2023
/
Investering € 1.265
17
juni

Deelnemen

 • retraite week Frankrijk 2023

Wil je genieten, vrijkomen van je dagelijkse leven en opladen in de natuur? Je ziel verwennen met meditatie, leven vanuit je hart en prachtige stilte wandelingen maken door het schitterende groene Franse berglandschap. Tijdens deze retraite week mag alles makkelijk zijn en je hoeft helemaal niets.

Van 17 juni tot 24 juni 2023 organiseert Elisabeth de Koning een retraite week in Frankrijk om ruimte te maken voor lichtheid, liefde en delight.

Zonder oordeel en liefdevol samenzijn in grote onderlinge verbondenheid. Samen met gelijkgestemden een week je lichaam, geest en ziel liefde en aandacht geven, qi gong oefeningen in de natuur en buitenlucht, transpersoonlijke oefeningen, tekenen, schrijven en schilderen.

Retraite week in Frankrijk (Mas Vilalte)

Gun je jezelf deze week cadeau? Meld je dan aan, er is plaats voor 14 deelnemers:

 • Datum retraite week: 17 juni tot 24 juni 2023
 • Tijd: zaterdag vanaf 17.00 uur tot zaterdag 9.30 uur
 • Locatie: Mas Vilalte, Corsavy (Frankrijk)
 • Investering: 1.265 euro (inclusief overnachting, programma, ontbijt, lunch, avondeten, fruit en drankjes)

Een week in de natuur in de Franse Pyreneeën

De natuur is vrijwel onaangetast door mensen en van overweldigende schoonheid. Het uitzicht is ver en je ademt hier zeer schone lucht. Het sprankelend bronwater stroomt zo uit de kraan. In de bergen wisselt het weer vaak, het is steeds weer een verrassing: volle zon, regen of onweer.

Voor wie wil is er ook de gelegenheid om twee avonden gebruik te maken van de sauna en daarna een duik te nemen in het natuur zwembad!

Tijdens deze retraite week communiceer je ook in directe relatie met de natuur en luister je naar wat er via haar in jou wakker wordt. Zij roept op om meer te leven vanuit je innerlijke natuur. Als je weer gaat leven naar je innerlijke natuur dan wordt het leven moeiteloos, ontspannen en speels.

Programma retraite week: 17 t/m 24 juni 2023

Elisabeth de Koning opent de retraite week op 17 juni om 19.00 uur en we eindigen 24 juni rond 9.30 uur. Je bent welkom zondag vanaf 17.00 uur.

Naast inspirerende woorden van Elisabeth, kun je deze week genieten van ontspannende gi gong, meditaties, muziek, transpersoonlijke oefeningen, tekenen, schilderen, stille natuurtochten, wandelingen en gesprek. Iedere middag is er siësta om te rusten en te genieten op jouw eigen wijze.

We verblijven op een waanzinnig mooie locatie 'Mas Vilalte' in de Oostelijke Pyreneeën van Frankrijk, midden in de natuur. Het gebouw is schitterend gerenoveerd en je slaapt op een prachtige tweepersoons slaapkamer met eigen sanitair.

Qigong oefeningen

We beginnen de dag met qi gong, buiten op een prachtig balkon met fantastisch uitzicht. Dit zijn eenvoudige lichaamsoefeningen met een enorme impact op je energielichaam, het wordt ook wel Chinese yoga genoemd. Deze oefeningen worden gedragen door energie en je gebruikt verbazingwekkend weinig spierkracht.

Yin en yang meridianen komen in harmonie. Je bent in relatie met het grote veld van qi, de alomvattende levensenergie. Omdat iedereen de bewegingen vrijwel synchroon maakt, kun je ook moeiteloos de energie voelen stromen in de groep. Deze is niet persoonlijk maar wel heel dragend.

Meditatie

Meditatie draagt het hele programma van de retraite; steeds terugkomen in de stille diepte voor heling en integratie. Meditatie is het hele diepe thuiskomen in jezelf. Aandacht hebben, steeds opnieuw voor dat wat is, in jou, in het nu.

Iedere meditatie begint zittend met enkele minuten begeleidende woorden om in je binnenwereld te komen. Aansluitend op de stille zitmeditatie volgt een ontspannende ligmeditatie met meditatieve muziek.

Transpersoonlijke oefeningen

Samen met gelijkgestemden neem je deel aan een aantal diepgaande transpersoonlijke oefeningen. Vaak in twee- of drietallen.

Luisteren naar jouw lichaam is hierbij het beginpunt. Als je gehoor geeft aan de signalen van je lichaam kun je deze in contact brengen met jouw diepere gevoelens, innerlijke lichaam en binnenwereld. Door ruimte te geven aan wat er gevoeld wordt, ontstaat er bevrijding van blokkades. Na deze oefeningen ervaar je een nieuwe vrije innerlijke ruimte, meer bewustzijn en harmonie!

In stilte eten en wandelen

We zijn in stilte tijdens de maaltijden en de wandelingen. Het is niet zozeer een verbod op spreken als wel helemaal met je aandacht in het nu zijn. Je zult merken - na wellicht wat ongemak - dat je beter bij jezelf kunt blijven en dieper tot rust kan komen.

Tussen de programma onderdelen door kan je met elkaar spreken. We gaan ook in gesprek over wat zich aandient, reflectiemomenten om te verdiepen en te begrijpen wat zich voordoet.

Na de vele oefeningen en meditaties is er vaak een interactieve satsang. Satsang betekent waarheid delen. Elisabeth neemt je mee in het dieper begrijpen van dat wat er toe doet. De wandelingen hebben veelal programma onderweg en we bezoeken bijzondere krachtplaatsen van de Kelten.

Quest

Einde van de retraite week ga je een dag alleen op pad, je gaat op quest! Een quest is een buitentocht naar binnen. Je eigen voeten volgen in relatie met je hart en de natuur, een eigen plek maken onderweg om te mediteren, schrijven en vooral te zijn met dat wat is. Voor vele deelnemers het hoogtepunt van de retraite!

Deelnemen aan de retraite brengt je:

 • een week helemaal voor jezelf vol lichtheid en delight,
 • uit je hoofd, naar je hart met al je zintuigen open en wakker,
 • voelbare innerlijke ruimte,
 • toegenomen levenskracht en vitaliteit,
 • enthousiasme voor het leven en verwondering voor de magie ervan,
 • liefde voor jezelf en het geheel!

Om met de stem van een groot aantal deelnemers te spreken:

 • "Dit wens je iedereen toe",
 • "zo zou samen leven moeten zijn" en
 • "wat een bad van liefde!".

Praktische informatie

De maaltijden zijn vegetarisch en worden met veel liefde vers klaargemaakt. Als je een dieet volgt wordt daar rekening mee gehouden.

Het vervoer is op eigen gelegenheid en voor eigen kosten. Wie wil wordt met anderen in contact gebracht om te kunnen carpoolen.

Aanbevolen vlucht Nederland-Frankrijk

 • zaterdag 17 juni 2023 12.25 uur Transavia HV5135 1 Amsterdam, aankomst Barcelona 14.35 uur (aankomst Frankrijk Mas Vilalte rond 17.45 uur)
 • zaterdag 24 juni 2023 15.20 uur Transavia HV5135 Barcelona, aankomst Amsterdam 17.45 uur

Ook goed maar iets minder fijne tijden:

 • zaterdag 17 juni 2023 14.20 uur KLM KL1673 Amsterdam, aankomst Barcelona 16.30 uur (aankomst Frankrijk Mas Vilalte rond 20.00 uur)
 • zaterdag 24 juni 2023 13.20 uur KLM KL1673 Barcelona, aankomst Amsterdam 15.45 uur

Vanaf Barcelona kan je met andere deelnemers een auto huren en rijd je in een kleine drie uur naar bestemming.

Vraag van Wikke M. (een deelneemster die zich heeft ingeschreven): zij zou graag zaterdag 17 juni vanaf Girona in de (na)middag met een huurauto gezamenlijk naar Mas Vilalte reizen. Eventueel kan zij ook naar Barcelona reizen om vanaf daar te vertrekken. De terugreis is op zaterdag 24 juni 2023 om 22.00 uur vanaf Girona (vlucht HV576).

Wie ook met het vliegtuig gaat en zin heeft om met haar te reizen kan zich bij mij melden via mail of mobiel 06-14471412, dan breng ik jullie met elkaar in contact.

Liefs,
Elisabeth de Koning

Deelnemen

Ticket Type: Aantal tickets Prijs per ticket
Tweepersoonskamer

Tweepersoonskamer

1,265.00
Eenpersoonskamer

Eenpersoonskamer

1,440.00
Hoeveelheid Totaal:

Reviews

Fijn om zoveel wijsheid te ontvangen uit de bron. Ik voelde het weer stromen in mezelf en daarmee heel bekrachtigend.

Helene

Reviews

De school en retraites die Elisabeth geeft hebben mij ongelooflijk diepe, transformerende ervaringen gegeven en mijn leven zeer verrijkt. Elisabeth creëert een veilige en heilige ruimte voor de groep. Zij heeft oog voor details en stemt alles op elkaar af. Niet alleen zorgt zij voor een mooie invulling van de dag maar stemt zij ook de plek, inrichting, geur, licht en muziek erop af. Zij heeft daarbij oog voor ieders proces. Elisabeth is voor mij een zeer inspirerende, liefdevolle, wijze en krachtige vrouw. Een stralend licht op mijn pad van ontwaking.

Janneke

Reviews

Een retraite dag is voor mij voeding voor lichaam, geest en ziel. De eenvoudige maar krachtige qigong-oefeningen en meditaties brengen balans en verbinding. Door schrijf en tekenoefeningen gaat de creativiteit stromen waardoor ik contact kan maken met mijn ware natuur. Ik heb ontspanning, maar vooral ook inspiratie ervaren door de bezielde begeleiding van Elisabeth. Ik kijk uit naar de volgende retraite dag!

Ykje