Retraite week Transformatie, Frankrijk (Mas Vilalte)

07 september 2024 - 13 september 2024
/
Investering € 1.155
07
september

Deelnemen

  Retraite week Frankrijk 2024

  Wil je even uit de routine van je dagelijkse leven stappen en opladen in de natuur? Je eigen kracht en passie hervinden in de stilte en schoonheid van de nog ongerepte Pyreneeën in Frankrijk.

  Deze retraite week in Frankrijk heeft een bijzonder uitgangspunt, het is namelijk de eerste week van de School voor Bewust Zijn. Deze is toegankelijk voor iedereen die zichzelf een diepe transformatie gunt.

  Je hoeft niet aansluitend de School te doen.

  Ga direct op deze pagina naar:

  Retraite week in Frankrijk (Mas Vilalte)

  Van 7 tot 13 september 2024 organiseert Elisabeth de Koning een retraite in Frankrijk. In de nazomer je hart een boost van innerlijk licht en warmte geven, samen met een groep van gelijkgestemde zielen.

  Alles mag makkelijk zijn en licht voelen, je hoeft niets. Er is volop ruimte om je ziel te verwennen met meditatie, adembenemende stilte-wandelingen in de vrije natuur, diepgaande transpersoonlijke oefeningen, intuïtief tekenen en schilderen vanuit visualisaties. Ook de sauna en het natuurzwembad roepen je met hun warmte.

  Praktische informatie

  Gun je jezelf deze week cadeau? Meld je dan aan, er is plaats voor 16 deelnemers:

  • Datum retraite week: 7 tot 13 september 2024
  • Tijd: zaterdag vanaf 17.00 uur tot vrijdag 9.00 uur
  • Locatie: Mas Vilalte, Corsavy (Frankrijk)
  • Investering: 1.155 euro (inclusief overnachtingen, programma, elke ochtend ontbijt, lunch, avondeten, fruit en drankjes)

  Past deze datum je niet? Ik organiseer ook een retraite op dezelfde locatie in Frankrijk van 7 t/m 14 juni 2025: Retraite 'Moeiteloos zijn'.

  Nazomeren in de natuur van de Franse Pyreneeën

  De natuur is vrijwel onaangetast door mensen en van overweldigende schoonheid. Het uitzicht is ver en je ademt hier zeer schone lucht. Het sprankelend bronwater stroomt zo uit de kraan. In de bergen wisselt het weer vaak, het is steeds weer een verrassing: volle zon, regen, sneeuw of onweer.

  In ieder geval maken we elke avond een heerlijk vuur in de open haard bij de meditatieruimte, je mediteert in de gloed van het verwarmende vuur! En voor wie wil is er ook de gelegenheid om 's avonds gebruik te maken van de sauna en daarna een duik te nemen in het natuur zwembad!

  Tijdens deze retraite week communiceer je ook in directe relatie met de natuur en luister je naar wat er via haar in jou wakker wordt. Zij roept op om meer te leven vanuit je innerlijke natuur. Als je weer gaat leven naar je innerlijke natuur dan wordt het leven moeiteloos, ontspannen en speels.

  (tekst gaat verder onder afbeelding)

  Deelnemers retraite Frankrijk

  Programma retraite week: 7 t/m 13 september 2024

  Elisabeth opent de retraite op zaterdag 7 september om 19.00 uur met een warme maaltijd en we eindigen vrijdag 13 september rond 9.00 uur. Je bent welkom zaterdag vanaf 17.00 uur op Mas Vilalte in Frankrijk.

  Naast inspirerende woorden van Elisabeth, kun je deze week genieten van ontspannende gi gong, meditaties en muziek, diepgaande transpersoonlijke oefeningen, tekenen en schilderen vanuit visualisaties, stille natuurtochten, wandelingen en gesprek. Iedere middag is er siësta om te rusten en te genieten op jouw eigen wijze.

  We verblijven op een waanzinnig mooie locatie - Mas Vilalte - in de Oostelijke Pyreneeën van Frankrijk, midden in de natuur. Het gebouw is schitterend gerenoveerd en je slaapt op een prachtige tweepersoons slaapkamer met eigen sanitair.

  Qigong oefeningen

  We beginnen de dag met qi gong, buiten op een prachtig balkon met fantastisch uitzicht over de Franse Pyreneeën. Dit zijn eenvoudige lichaamsoefeningen met een enorme impact op je energielichaam, het wordt ook wel Chinese yoga genoemd. Deze oefeningen worden gedragen door energie en je gebruikt verbazingwekkend weinig spierkracht.

  Yin en yang meridianen komen in harmonie. Je bent in relatie met het grote veld van qi, de alomvattende levensenergie. Omdat iedereen de bewegingen vrijwel synchroon maakt, kun je ook moeiteloos de energie voelen stromen in de groep. Deze is niet persoonlijk maar wel heel dragend.

  (tekst gaat verder onder afbeelding)

  uitzicht verblijf retraite week Frankrijk

  Mediteren

  Meditatie draagt het hele programma van de retraite, steeds terugkomen in de stille diepte voor heling en integratie. Meditatie is het hele diepe thuiskomen in jezelf. Aandacht hebben, steeds opnieuw voor dat wat is, in jou, in het nu.

  Iedere meditatie begint zittend met enkele minuten begeleidende woorden om in je binnenwereld te komen. Aansluitend op de stille zitmeditatie volgt een ontspannende ligmeditatie met meditatieve muziek.

  Transpersoonlijke oefeningen en proceswerk

  Samen met gelijkgestemden neem je deel aan een aantal diepgaande transpersoonlijke oefeningen. Vaak in twee- of drietallen.

  Luisteren naar jouw lichaam is hierbij het beginpunt. Als je gehoor geeft aan de signalen van je lichaam kun je deze in contact brengen met jouw diepere gevoelens, innerlijke lichaam en binnenwereld. Door ruimte te geven aan wat er gevoeld wordt, ontstaat er bevrijding van blokkades.

  Na deze oefeningen ervaar je een nieuwe vrije innerlijke ruimte, meer bewustzijn en harmonie!

  Quest-dag

  Einde van de retraite week ga je een dag alleen op pad, je gaat op quest! Een quest is een buitentocht naar binnen. Je eigen voeten volgen in relatie met je hart en de natuur, een eigen plek maken onderweg om te mediteren, schrijven en vooral te zijn met dat wat is. Voor vele deelnemers het hoogtepunt van de retraite!

  In stilte eten en wandelen

  We zijn in stilte tijdens de maaltijden en de wandelingen. Het is niet zozeer een verbod op spreken als wel helemaal met je aandacht in het nu zijn. Je zult merken - na wellicht wat ongemak - dat je beter bij jezelf kunt blijven en dieper tot rust kan komen.

  Tussen de programma-onderdelen door kan je met elkaar spreken. We gaan ook in gesprek over wat zich aandient, reflectiemomenten om te verdiepen en te begrijpen wat zich voordoet.

  Na de vele oefeningen en meditaties is er vaak een interactieve satsang. Satsang betekent waarheid delen. Elisabeth neemt je mee in het dieper begrijpen van dat wat er toe doet. De wandelingen hebben veelal programma onderweg en we bezoeken bijzondere krachtplaatsen van de Kelten.

  Maaltijden en vervoer naar Frankrijk

  De maaltijden zijn vegetarisch en worden met veel liefde vers klaargemaakt. Als je een dieet volgt wordt daar rekening mee gehouden.

  Het vervoer naar Frankrijk is op eigen gelegenheid en voor eigen kosten. Wie wil carpoolen vanaf Nederland kan zich bij mij melden, dan breng ik jullie met elkaar in contact.

  Aanbevolen vlucht Nederland-Frankrijk

  • Zaterdag 7 september 2024 12.25 uur Transavia HV5135, aankomst Barcelona 14.35 uur.
  • Vrijdag 13 september 2024 18.15 uur Veuling Airline Barcelona, aankomst Amsterdam 20.45 uur.

  Het kan ook voordeling zijn te vliegen vanaf Brussel naar Perpignan. Dan kun je een bus nemen naar Céret.

  Op dit moment is er al een auto gehuurd door een deelnemer en kun je goed carpoolen vanaf Spanje.

  Vanaf Barcelona rijd je in 3 uren naar de locatie Mas Vilalte. Wie wil carpoolen vanaf Barcelona (Girona of Perpignan) kan zich bij mij melden via mail of mobiel 06-14471412, dan breng ik jullie met elkaar in contact. 

  Deelnemen aan de retraite brengt je:

  • Een week helemaal voor jezelf vol lichtheid en een open hart,
  • uit je hoofd, naar je hart met al je zintuigen open en wakker,
  • voelbare innerlijke ruimte,
  • toegenomen levenskracht en vitaliteit,
  • enthousiasme voor het leven en verwondering voor de magie ervan en
  • liefde voor jezelf en het geheel!

  Om met de stem van een groot aantal deelnemers te spreken:

  • "Dit geeft zoveel nieuwe ruimte",
  • "zo zou samen leven moeten zijn" en
  • "wat een bijzondere week vol liefde en verbinding!".

  Liefs,
  Elisabeth de Koning 🌟

  Deelnemen

  Ticket: Aantal tickets Prijs per ticket
  Tweepersoonskamer

  Tweepersoonskamer

  1,155.00
  Eenpersoonskamer

  Eenpersoonskamer

  1,310.00
  Hoeveelheid Totaal:

  Reviews

  Ik heb de School en retraites van Elisabeth ervaren als zeer voedend, helend, ontzettend liefdevol, ontspannend en vreugdevol. Elisabeth kan het zo prachtig verwoorden en vertellen wat er toe doet in het moment. En altijd ruimte voor vrolijkheid! Voor mij is dat zo een fijne manier om mezelf weer te her ontdekken en te voelen. Me helemaal thuis voelen in mijzelf, wat een feest is dat om dat te ervaren. Met Elisabeth haar bezielende begeleiding en onvoorwaardelijke liefde heb de ruimte gevoeld en het mogen ervaren! Ontzettend dankbaar voel ik mij.

  Bart

  Reviews

  Fijn om zoveel wijsheid te ontvangen uit de bron tijdens de retraites. Ik voelde het weer stromen in mezelf en daarmee heel bekrachtigend.

  Helene

  Reviews

  De school en retraites die Elisabeth geeft hebben mij ongelooflijk diepe, transformerende ervaringen gegeven en mijn leven zeer verrijkt. Elisabeth creëert een veilige en heilige ruimte voor de groep. Zij heeft oog voor details en stemt alles op elkaar af. Niet alleen zorgt zij voor een mooie invulling van de dag maar stemt zij ook de plek, inrichting, geur, licht en muziek erop af. Zij heeft daarbij oog voor ieders proces. Elisabeth is voor mij een zeer inspirerende, liefdevolle, wijze en krachtige vrouw. Een stralend licht op mijn pad van ontwaking.

  Janneke

  Reviews

  Een retraite dag is voor mij voeding voor lichaam, geest en ziel. De eenvoudige maar krachtige qigong-oefeningen en meditaties brengen balans en verbinding. Door schrijf en tekenoefeningen gaat de creativiteit stromen waardoor ik contact kan maken met mijn ware natuur. Ik heb ontspanning, maar vooral ook inspiratie ervaren door de bezielde begeleiding van Elisabeth. Ik kijk uit naar de volgende retraite dag!

  Ykje

  Reviews

  Elisabeth is een zeer bekwaam coach en leider. Ze geeft leiding en leert tegelijkertijd van al haar leerlingen. Ze deelt haar expertise, inzichten en leermomenten, wat er voor zorgt dat er tijdens de coaching en in de opleiding en retraites veel geleerd wordt door iedereen. Elisabeth is een kracht mens, die werkt vanuit het hier en nu, heel praktisch en zonder omwegen.

  Ursula

  Reviews

  Als Elisabeth op je pad komt heb je geluk! Dan zullen er hoe dan ook bijzonder dingen gebeuren in je leven. Haar natuurtalent is een diep inzicht in de werking van de menselijke geest en ziel. Met haar grote betrokkenheid en liefde begeleidt zij mensen die op belangrijke momenten in hun leven net even ondersteuning nodig hebben zodat ze zelf de juiste stappen kunnen zetten.

  Bastiaan

  Reviews

  De retraite dag was echt een moment voor mezelf om naar binnen te gaan. Door steeds weer de stilte in te gaan kon ik heel goed bij mezelf en mijn kern terugkomen. Elisabeth belichaamt de stilte, wijsheid en ruimte en dat is te voelen in alle onderdelen van de dag. Zeker een aanrader voor iedereen die weer even terug wil naar de kern.

  Peter