Retraite week Brandend hart, Frankrijk (Mas Vilalte)

17 februari 2024 - 24 februari 2024
/
Investering € 1.265
17
februari

Deelnemen

  Retraite Frankrijk berglandschap

  Wil je even uit de routine van je dagelijkse leven stappen om op te laden in de vrije natuur? Om je eigen kracht en passie te hervinden in de stilte en schoonheid van de nog ongerepte Pyreneeën in Frankrijk?

  Deze retraite week nodigt je uit om te verbinden met je ware essentie, je pure zijn. Uit het hoofd recht naar het hart, waar de taal van de liefde spreekt. In contact met de kwaliteiten van het hart, voelt het leven makkelijker en lichter. Verbinding en inspiratie komen als vanzelf.

  Alles mag makkelijk zijn en licht voelen, je hoeft niets. Er is volop ruimte om je ziel te verwennen met meditatie en adembenemende stilte-wandelingen.

  Jouw hart mag branden van passie en toewijding aan het leven. Als je hart mag branden, ervaar je hoezeer je een warmbloedige levende ziel bent! Een brandend hart is een spiritueel geladen hart. Je zou kunnen zeggen dat je ziel zijn plaats inneemt in de heilige ruimte van je hart. Dat brengt innerlijk vervulling en een diepe relatie met het leven.

  Retraite week in Frankrijk (Mas Vilalte)

  Van 17 tot 24 februari 2024 organiseert Elisabeth de Koning een retraite week in Frankrijk. In deze donkere tijd van het jaar je hart een boost van innerlijk licht en warmte geven, samen met een groep van gelijkgestemde zielen. We tillen elkaar op tot vrije expressie van het innerlijke vuur. Met elkaar mediteren, qi gong beoefenen, wandelen, dansen en schilderen.

  We maken iedere dag een vuur in de open haard van de meditatieruimte. En wie wil kan zich ook letterlijk opwarmen in de sauna!

  Praktische informatie

  Gun je jezelf deze week cadeau? Meld je dan aan, er is plaats voor 14 deelnemers:

  • Datum retraite week: 17 tot 24 februari 2024
  • Tijd: zaterdag vanaf 17.00 uur tot zaterdag 9.00 uur
  • Locatie: Mas Vilalte, Corsavy (Frankrijk)
  • Investering: 1.265 euro (inclusief overnachtingen, programma, elke ochtend ontbijt, lunch, avondeten, fruit en drankjes)

  Past deze datum je niet? Ik organiseer ook een retraite week op dezelfde locatie van 18 tot 25 november 2023, Retraite 'Liefde heelt'.

  Een week in de natuur in de Franse Pyreneeën

  De natuur is vrijwel onaangetast door mensen en van overweldigende schoonheid. Het uitzicht is ver en je ademt hier zeer schone lucht. Het sprankelend bronwater stroomt zo uit de kraan. In de bergen wisselt het weer vaak, het is steeds weer een verrassing: volle zon, regen, sneeuw of onweer.

  In ieder geval maken we elke avond een heerlijk vuur in de open haard bij de meditatieruimte, je mediteert in de gloed van het verwarmende vuur! En voor wie wil is er ook de gelegenheid om 's avonds gebruik te maken van de sauna en daarna een duik te nemen in het natuur zwembad!

  Tijdens deze retraite week communiceer je ook in directe relatie met de natuur en luister je naar wat er via haar in jou wakker wordt. Zij roept op om meer te leven vanuit je innerlijke natuur. Als je weer gaat leven naar je innerlijke natuur dan wordt het leven moeiteloos, ontspannen en speels.

  Programma retraite week: 17 t/m 24 februari 2024

  Elisabeth de Koning opent de retraite week op zaterdag 17 februari om 19.00 uur met een warme maaltijd en we eindigen zaterdag 24 februari rond 9.00 uur. Je bent welkom zaterdag vanaf 17.00 uur op Mas Vilalte in Frankrijk.

  Naast inspirerende woorden van Elisabeth, kun je deze week genieten van ontspannende gi gong, meditaties, muziek, transpersoonlijke oefeningen, tekenen, schilderen, stille natuurtochten, wandelingen en gesprek. Iedere middag is er siësta om te rusten en te genieten op jouw eigen wijze.

  We verblijven op een waanzinnig mooie locatie Mas Vilalte in de Oostelijke Pyreneeën van Frankrijk, midden in de natuur. Het gebouw is schitterend gerenoveerd en je slaapt op een prachtige tweepersoons slaapkamer met eigen sanitair.

  Qigong oefeningen

  We beginnen de dag met qi gong, buiten op een prachtig balkon met fantastisch uitzicht over de Franse Pyreneeën. Dit zijn eenvoudige lichaamsoefeningen met een enorme impact op je energielichaam, het wordt ook wel Chinese yoga genoemd. Deze oefeningen worden gedragen door energie en je gebruikt verbazingwekkend weinig spierkracht.

  Yin en yang meridianen komen in harmonie. Je bent in relatie met het grote veld van qi, de alomvattende levensenergie. Omdat iedereen de bewegingen vrijwel synchroon maakt, kun je ook moeiteloos de energie voelen stromen in de groep. Deze is niet persoonlijk maar wel heel dragend.

  Meditaties

  Meditatie draagt het hele programma van de retraite; steeds terugkomen in de stille diepte voor heling en integratie. Meditatie is het hele diepe thuiskomen in jezelf. Aandacht hebben, steeds opnieuw voor dat wat is, in jou, in het nu.

  Iedere meditatie begint zittend met enkele minuten begeleidende woorden om in je binnenwereld te komen. Aansluitend op de stille zitmeditatie volgt een ontspannende ligmeditatie met meditatieve muziek.

  Transpersoonlijke oefeningen en proceswerk

  Samen met gelijkgestemden neem je deel aan een aantal diepgaande transpersoonlijke oefeningen. Vaak in twee- of drietallen.

  Luisteren naar jouw lichaam is hierbij het beginpunt. Als je gehoor geeft aan de signalen van je lichaam kun je deze in contact brengen met jouw diepere gevoelens, innerlijke lichaam en binnenwereld. Door ruimte te geven aan wat er gevoeld wordt, ontstaat er bevrijding van blokkades.

  Na deze oefeningen ervaar je een nieuwe vrije innerlijke ruimte, meer bewustzijn en harmonie!

  In stilte eten en wandelen

  We zijn in stilte tijdens de maaltijden en de wandelingen. Het is niet zozeer een verbod op spreken als wel helemaal met je aandacht in het nu zijn. Je zult merken - na wellicht wat ongemak - dat je beter bij jezelf kunt blijven en dieper tot rust kan komen.

  Tussen de programma-onderdelen door kan je met elkaar spreken. We gaan ook in gesprek over wat zich aandient, reflectiemomenten om te verdiepen en te begrijpen wat zich voordoet.

  Na de vele oefeningen en meditaties is er vaak een interactieve satsang. Satsang betekent waarheid delen. Elisabeth neemt je mee in het dieper begrijpen van dat wat er toe doet. De wandelingen hebben veelal programma onderweg en we bezoeken bijzondere krachtplaatsen van de Kelten.

  Quest

  Einde van de retraite week ga je een dag alleen op pad, je gaat op quest! Een quest is een buitentocht naar binnen. Je eigen voeten volgen in relatie met je hart en de natuur, een eigen plek maken onderweg om te mediteren, schrijven en vooral te zijn met dat wat is. Voor vele deelnemers het hoogtepunt van de retraite!

  Deelnemen aan de retraite brengt je:

  • Een week helemaal voor jezelf vol lichtheid en een open hart,
  • uit je hoofd, naar je hart met al je zintuigen open en wakker,
  • voelbare innerlijke ruimte,
  • toegenomen levenskracht en vitaliteit,
  • enthousiasme voor het leven en verwondering voor de magie ervan en
  • liefde voor jezelf en het geheel!

  Om met de stem van een groot aantal deelnemers te spreken:

  • "Dit geeft zoveel nieuwe ruimte",
  • "zo zou samen leven moeten zijn" en
  • "wat een bijzondere week vol liefde en verbinding!".

  Maaltijden en vervoer

  De maaltijden zijn vegetarisch en worden met veel liefde vers klaargemaakt. Als je een dieet volgt wordt daar rekening mee gehouden.

  Het vervoer naar Frankrijk is op eigen gelegenheid en voor eigen kosten. Wie wil wordt met anderen in contact gebracht om te kunnen carpoolen.

  Aanbevolen vlucht Nederland-Frankrijk

  • Zaterdag 17 februari 2024 14.25 uur KLM KL1673 Amsterdam, aankomst Barcelona 16.35 uur (aankomst Frankrijk Mas Vilalte rond 20.30 uur).
  • Zaterdag 24 februari 2024 13.00 uur KLM KL1670 Barcelona, aankomst Amsterdam 15.25 uur.

  Wie wil carpoolen vanaf Barcelona (of Girona) kan zich bij mij melden via mail of mobiel 06-14471412, dan breng ik jullie met elkaar in contact.

  Liefs,
  Elisabeth de Koning

  Deelnemen

  Ticket: Aantal tickets Prijs per ticket
  Tweepersoonskamer

  Tweepersoonskamer

  1,265.00
  Eenpersoonskamer

  Eenpersoonskamer

  1,440.00
  Hoeveelheid Totaal:

  Reviews

  Fijn om zoveel wijsheid te ontvangen uit de bron. Ik voelde het weer stromen in mezelf en daarmee heel bekrachtigend.

  Helene

  Reviews

  De school en retraites die Elisabeth geeft hebben mij ongelooflijk diepe, transformerende ervaringen gegeven en mijn leven zeer verrijkt. Elisabeth creëert een veilige en heilige ruimte voor de groep. Zij heeft oog voor details en stemt alles op elkaar af. Niet alleen zorgt zij voor een mooie invulling van de dag maar stemt zij ook de plek, inrichting, geur, licht en muziek erop af. Zij heeft daarbij oog voor ieders proces. Elisabeth is voor mij een zeer inspirerende, liefdevolle, wijze en krachtige vrouw. Een stralend licht op mijn pad van ontwaking.

  Janneke

  Reviews

  Een retraite dag is voor mij voeding voor lichaam, geest en ziel. De eenvoudige maar krachtige qigong-oefeningen en meditaties brengen balans en verbinding. Door schrijf en tekenoefeningen gaat de creativiteit stromen waardoor ik contact kan maken met mijn ware natuur. Ik heb ontspanning, maar vooral ook inspiratie ervaren door de bezielde begeleiding van Elisabeth. Ik kijk uit naar de volgende retraite dag!

  Ykje