Retraite week Quest in puur zijn, Frankrijk (Mas Vilalte)

25 november 2024 - 01 december 2024
/
Investering € 1.265
25
november

Deelnemen

  Retraite week Frankrijk november 2024

  Wil je vrijkomen van je dagelijkse leven, een innerlijke reis maken in liefdevol bewust zijn en opladen in de natuur? Je ziel verwennen met prachtige stilte wandelingen door het schitterende groene Franse berglandschap.

  We verblijven tijdens deze retraite week op een ultieme locatie in de middle of nowhere met uitzicht over de bergen van de Pyreneeën in Frankrijk met een prachtig natuur zwembad.

  Herfst retraite in de Franse Pyreneeën

  Van 25 november t/m 1 december 2024 organiseert Elisabeth de Koning een retraite week om je over te geven aan het ongekende.

  Zonder oordeel liefdevol samenzijn in grote onderlinge verbondenheid. Samen met gelijkgestemden een week je lichaam, geest en ziel aandacht en liefde geven. We wandelen door de ontluikende natuur, mediteren in een prachtige ruimte, beoefenen qi gong, tekenen en schilderen vanuit visualisaties, doen transpersoonlijke oefeningen en reflecteren.

  Gun je jezelf zo’n week cadeau? Meld je dan aan, er is plaats voor 16 deelnemers.

  Ga direct op deze pagina naar:

  Op quest in Frankrijk

  Wat is eigenlijk een quest? Een quest is een reis naar het ongekende in het ongekende, soms met een vraag aan jezelf maar vaker zonder een concrete vraag.

  Tijdens een quest heb je een vergroot gewaarzijn, jouw aandacht is in alles, in iedere stap, in iedere ademhaling, in iedere ontmoeting op je pad. Met alle dieren, bomen, planten, stenen, mensen en zelfs weersomstandigheden tijdens je reis is een betekenisvolle spiegeling mogelijk.

  Je zou het ook anders kunnen benoemen een quest is een buitenreis naar binnen waar je stopt met zoeken en aantreft wat er op dat moment voor jou toe doet. Alles spreekt tot je en reikt je een opening aan om je te verbinden met de goddelijke bron in jezelf. Uiteindelijk is heel jouw leven een quest er is niets wat geen drager kan zijn voor verder inzicht.

  Ergens in de retraite week ga je een dag op quest. Een quest is een buitentocht naar binnen. Je eigen voeten volgen in relatie met je hart en de natuur, een eigen plek maken onderweg om te mediteren, schrijven en vooral te zijn met dat wat is. Voor vele deelnemers het hoogtepunt van de retraite!

  Reis je mee het spannende, soms uitdagende maar vooral stralende onbekende in?

  Praktische informatie retraite week:

  • Datum retraite Frankrijk: 25 november t/m 1 december 2024.
  • Tijd: maandag vanaf 17.00 uur tot zondag 9.00 uur.
  • Locatie: Mas Vilalte, Corsavy (Frankrijk, Oostelijke Pyreneeën). In een ruige omgeving bovenop een berg ligt een bijzonder spiritueel centrum, dat voel je direct bij aankomst aan de energie. Alles ademt aandacht en schoonheid, alleen al hier verblijven is voeding voor de ziel.
  • Investering: 1.265 euro (inclusief overnachtingen, programma, ontbijt, lunch, avondeten, fruit en drankjes). Er is nog ruimte voor 2 deelnemers.

  (tekst gaat verder onder afbeelding)

  Retraite Frankrijk terras

  Past deze datum je niet? Ik organiseer ook een retraite week in de Franse Pyreneeën van 7 tot 13 september 2024, Retraite Transformatie.

  Programma retraite: 25 november t/m 1 december 2024

  Elisabeth de Koning opent de retraite op maandag 25 november om 19.00 uur met een warme maaltijd en we eindigen zondag 1 december rond 9.00 uur na het ontbijt. Je bent welkom maandag vanaf 17.00 uur.

  We starten iedere dag om 8.00 uur met qi gong in de buitenlucht op het terras en een meditatie in de warme binnenruimte. Daarna is er uitgebreid ruimte voor het ontbijt en eigen tijd. Verder in de ochtend maken we prachtige wandelingen in het berglandschap en de rivier in het dal. Tijdens deze wandelingen zullen we ook mediteren en oefeningen doen.

  Na de lunch is er siesta. In de namiddag is er programma met afwisselend korte meditaties, visualisaties met schilderen, tekenen en transpersoonlijke oefeningen (proceswerk).

  Na het avondeten sluiten we af met meditatie of qigong.

  ✨ Ter inspiratie ben je welkom om voorafgaand aan deze retraite (gratis) deel te nemen aan mijn online begeleide meditatie op maandagavond.

  Qigong-oefeningen

  Qigong-oefeningen zijn eenvoudige lichaamsbewegingen met een enorme impact op je energielichaam, het wordt ook wel Chinese yoga genoemd. Deze oefeningen worden gedragen door energie en je gebruikt verbazingwekkend weinig spierkracht.

  Yin en yang meridianen komen in harmonie. Je bent in relatie met het grote veld van qi, de alomvattende levensenergie. Omdat iedereen de bewegingen vrijwel synchroon maakt, kun je ook moeiteloos de energie voelen stromen in de groep. Deze is niet persoonlijk maar wel heel dragend.

  Transpersoonlijke oefeningen

  Samen met gelijkgestemden neem je deel aan een aantal diepgaande transpersoonlijke oefeningen en proceswerk. Vaak in twee- of drietallen.

  Luisteren naar jouw lichaam is hierbij het beginpunt. Als je gehoor geeft aan de signalen van je lichaam kun je deze in contact brengen met jouw diepere gevoelens, innerlijke lichaam en binnenwereld.

  Door ruimte te geven aan wat er gevoeld wordt, ontstaat er bevrijding van blokkades. Na deze oefeningen ervaar je een nieuwe vrije innerlijke ruimte, meer bewustzijn en harmonie!

  (tekst gaat verder onder afbeelding)

  Meditatie buiten Frankrijk retraite

  Wat brengt de retraite je?

  • een week helemaal voor jezelf!
  • uit je hoofd, naar je hart met al je zintuigen open en wakker,
  • loskomen van het verleden,
  • voelbare innerlijke ruimte,
  • het ervaren van de zachte kracht van het hart,
  • de magie van het leven ervaren,
  • enthousiasme voor het leven en verwondering voor de magie ervan en
  • liefde voor jezelf en het geheel.

  Om met de stem van een groot aantal deelnemers te spreken:

  • "Dit wens je iedereen toe",
  • "zo zou samen leven moeten zijn" en
  • "wat een bad van liefde!".

  Al met al een absoluut geschenk aan jezelf!

  Maaltijden en vervoer naar Frankrijk

  De maaltijden zijn vegetarisch en worden met veel liefde vers klaargemaakt. Als je een dieet volgt wordt daar rekening mee gehouden.

  Het vervoer is op eigen gelegenheid en voor eigen kosten. Wie wil carpoolen vanaf Barcelona, Girona of Perpignan kan zich bij mij melden via mail of mobiel 06-14471412, dan breng ik jullie met elkaar in contact. Op dit moment is er al een auto gehuurd door een deelnemer en kun je goed carpoolen vanaf Spanje.

  Ga je rijden, vanaf Utrecht is de afstand naar Mas Vilalte ongeveer 1.300 km.

  Aanbevolen vlucht Nederland-Frankrijk

  De aanbevolen vlucht is:

  • 25 november 2024: KLM (KL1517), Amsterdam vertrek 14.25 uur, aankomst Barcelona 16.35 uur, vanaf daar rijd je met een huurauto in 3 uur naar Mas Vilalte.
  • 1 december 2024: KLM (KL1518), Barcelona vertrek 17.25 uur, aankomst Amsterdam 19.55 uur

  .Liefs,
  Elisabeth de Koning

  Deelnemen

  Ticket: Aantal tickets Prijs per ticket
  Tweepersoonskamer

  Tweepersoonskamer

  1,265.00
  Eenpersoonskamer

  Eenpersoonskamer

  1,440.00
  Hoeveelheid Totaal:

  Reviews

  Ik heb de School en retraites van Elisabeth ervaren als zeer voedend, helend, ontzettend liefdevol, ontspannend en vreugdevol. Elisabeth kan het zo prachtig verwoorden en vertellen wat er toe doet in het moment. En altijd ruimte voor vrolijkheid! Voor mij is dat zo een fijne manier om mezelf weer te her ontdekken en te voelen. Me helemaal thuis voelen in mijzelf, wat een feest is dat om dat te ervaren. Met Elisabeth haar bezielende begeleiding en onvoorwaardelijke liefde heb de ruimte gevoeld en het mogen ervaren! Ontzettend dankbaar voel ik mij.

  Bart

  Reviews

  Fijn om zoveel wijsheid te ontvangen uit de bron tijdens de retraites. Ik voelde het weer stromen in mezelf en daarmee heel bekrachtigend.

  Helene

  Reviews

  De school en retraites die Elisabeth geeft hebben mij ongelooflijk diepe, transformerende ervaringen gegeven en mijn leven zeer verrijkt. Elisabeth creëert een veilige en heilige ruimte voor de groep. Zij heeft oog voor details en stemt alles op elkaar af. Niet alleen zorgt zij voor een mooie invulling van de dag maar stemt zij ook de plek, inrichting, geur, licht en muziek erop af. Zij heeft daarbij oog voor ieders proces. Elisabeth is voor mij een zeer inspirerende, liefdevolle, wijze en krachtige vrouw. Een stralend licht op mijn pad van ontwaking.

  Janneke

  Reviews

  Een retraite dag is voor mij voeding voor lichaam, geest en ziel. De eenvoudige maar krachtige qigong-oefeningen en meditaties brengen balans en verbinding. Door schrijf en tekenoefeningen gaat de creativiteit stromen waardoor ik contact kan maken met mijn ware natuur. Ik heb ontspanning, maar vooral ook inspiratie ervaren door de bezielde begeleiding van Elisabeth. Ik kijk uit naar de volgende retraite dag!

  Ykje

  Reviews

  Elisabeth is een zeer bekwaam coach en leider. Ze geeft leiding en leert tegelijkertijd van al haar leerlingen. Ze deelt haar expertise, inzichten en leermomenten, wat er voor zorgt dat er tijdens de coaching en in de opleiding en retraites veel geleerd wordt door iedereen. Elisabeth is een kracht mens, die werkt vanuit het hier en nu, heel praktisch en zonder omwegen.

  Ursula

  Reviews

  Als Elisabeth op je pad komt heb je geluk! Dan zullen er hoe dan ook bijzonder dingen gebeuren in je leven. Haar natuurtalent is een diep inzicht in de werking van de menselijke geest en ziel. Met haar grote betrokkenheid en liefde begeleidt zij mensen die op belangrijke momenten in hun leven net even ondersteuning nodig hebben zodat ze zelf de juiste stappen kunnen zetten.

  Bastiaan

  Reviews

  De retraite dag was echt een moment voor mezelf om naar binnen te gaan. Door steeds weer de stilte in te gaan kon ik heel goed bij mezelf en mijn kern terugkomen. Elisabeth belichaamt de stilte, wijsheid en ruimte en dat is te voelen in alle onderdelen van de dag. Zeker een aanrader voor iedereen die weer even terug wil naar de kern.

  Peter