Retraite week Natuurlijk Zijn, Schotland (Findhorn)

22 oktober 2022 - 29 oktober 2022
/
other
22
oktober
  • retraite Schotland

De Findhorn community in Schotland bestaat sinds 1962, het is een bijzondere gemeenschap met waardevolle uitgangspunten als een duurzame, gelijkwaardige en spirituele samenleving. Veel hiervan is zichtbaar en voelbaar aanwezig in Cluny Hill, de locatie van de retraite. We mogen gebruik maken van wat hier is opgebouwd zowel materieel als immaterieel, het bijzondere energieveld.

Nog steeds zijn er allerlei programma’s vanuit de Findhorn community, het is een geschenk dat wij er met ons eigen retraite programma een week mogen zijn.

Retraite week in Schotland

Gun je jezelf zo’n uniek en prachtig cadeau? Meld je dan aan, er is plaats voor 16 deelnemers.

  • Datum retraite week: 22 t/m 29 oktober 2022
  • Tijd: zaterdag vanaf 16.00 uur tot zaterdag 12.00 uur
  • Locatie: Cluny Hill, Findhorn community (Schotland)
  • Investering: circa 1.605 euro (inclusief overnachting, programma, ontbijt, lunch, avondeten, fruit en drankjes)

We verblijven in de Findhorn community op de locatie Cluny Hill. Dit is de tweede locatie, naast het Park. Cluny Hill is een oud Victoriaans hotel dat sinds 1975 onderdeel is van de community. Gelegen op een heuvel met een prachtige tuin, grenzend aan een bos en een golfbaan.

Ondanks dat de accommodatie behoorlijk aan de prijs is, is het geen luxe gebeuren. Bereid je voor op een knusse locatie met gedeelde badkamers e.d. Het eten is vegetarisch.

Een week in de natuur in Schotland

Retraite Natuurlijk Zijn nodigt je uit te ontdekken wie je werkelijk bent en daaraan gehoor te mogen geven, het programma is diep en vervullend.

Globaal ziet het programma er als volgt uit: de dag begint met qi qong oefeningen en aansluitend meditatie. Na het ontbijt is er veelal een wandeling in steeds een prachtig nieuw gebied, tot de lunch.

We bezoeken in ieder geval het Park en krijgen daar een introductie over het ontstaan van Findhorn. Ook bezoeken we de zee en Findhorn baai, als ook de Findhorn rivier. Deze plekken liggen op ca een kwartier rijden van Cluny Hill.

De wandelingen zijn in stilte. Na de lunch is het siësta tot einde middag. In de namiddag is het programma binnen met meditatie, transpersoonlijke oefeningen, tekenen/schilderen. Na het diner sluiten we af met qi qong, meditatie of dansen.

Soms is er ook een dagprogramma. Zo is er de proces dag met diepgaande transpersoonlijke energie oefeningen. Hierbij is luisteren naar jouw lichaam het beginpunt. Als je gehoor geeft aan de signalen van je lichaam, kunnen deze je in contact brengen met jouw diepere gevoelens, je innerlijk lichaam, jouw binnenwereld.

Door ruimte te geven aan - en tot expressie te mogen komen van - wat er gevoeld wordt, ontstaat er bevrijding van blokkades. Daarna ervaar je een nieuwe vrije innerlijke ruimte, bewustzijn en harmonie! En de ‘questdag’, je gaat er een dag alleen op uit in de natuur en volgt jouw eigen pad en jouw eigen ware natuur!

Vervoer naar Schotland

Het vervoer is op eigen gelegenheid en voor eigen kosten. Om er te komen zijn er 2 opties:

  1. Vliegen van Amsterdam naar Inverness.
  2. Met de auto op de boot van IJmuiden naar Newcastle.

Praktische informatie

De kosten voor de retraite bedragen €1.605,- exclusief de reis ernaartoe.

  • Accommodatie € 1.050,-
  • Programma € 500,- plus 21% btw € 105,-

De slaapkamers, zoals opgenomen in de prijs, zijn in principe gedeeld met meerdere mensen. Voor de reservering van een eenpersoonsslaapkamer bedragen de kosten €125,- extra voor de hele week. Er is plaats voor maximaal 16 deelnemers. Het is mogelijk via een mailtje naar info@elisabethdekoning.nl jouw belangstelling vast kenbaar te maken, dan ben je een van de eerste die geïnformeerd wordt als alle gegevens definitief bekend zijn.

Graag meenemen: soepele kleding voor o.a. qi gong, wandelschoenen, regenkleding, warme (outdoor)kleding, sloffen of sokken voor binnen, pen en schrift, krijt en/of kleurpotloden, penselen/kwasten, rugzakje met waterfles.

Deelnemers aan het woord

Wouter: “Het programma vond ik dus heerlijk. Heel fijne balans tussen binnen en buiten. Heerlijk dat we buiten konden chigongen elke dag. En de tripjes de natuur in waren zo mooi! De procesdag en de quest waren voor mij wel echt hoogtepunten. Wat een energie, en wat heerlijk om zo puur en alleen alles een plek te kunnen geven.

Ik put echt veel kracht en energie uit het gevoel dat die dagen bij me oproepen, ook als ik er aan terugdenk.”

Lutske: “De algehele energie is erg prettig! Het thuisgevoel, de huiskamer en o, o, o dat biebje met die 'serre' eraan vast. Om over de tuin en het uitzicht nog te zwijgen. De chi cong beneden bij de spiraal. Daar ervaar je een magische omgeving.

En verder: heerlijke plekken gezien, de kust en Findhorn Community. Fijn om daar in alle rust rond te kunnen wandelen. Een cadeau vond ik die laatste wandeling langs die kust en de strandjes! Prachtig!

Ik vond het eten heerlijk en merkte zelfs een verbetering van mijn lichamelijke welzijn. De gevarieerdheid aan groenten en onbewerkt eten, noten en zaden, hebben mij gevoed.

Tsja en die meditatieruimte... Dat kleed, love it! En de hoge plafonds en de grote ruimte. Het voelde warm, veilig en als 'van ons'. De processen gingen diep en deze zaal en de veilige, ik wil het bijna 'gevestigde' energie noemen (een thuis/baken gevoel), maakte dat ik diep kon gaan. Dit draagt bij aan de algehele setting van een retraite, waarbij ook Elisabeth zich volkomen kan richten op de groep. En we weten wat dat teweeg brengt. Daar zit het goud!”

Ilse: “Wat een fantastische week, zoveel diepgang, prachtig! De reis naar Findhorn is een absolute verrijking en verdieping voor je ziel”.

Wil je deelnemen aan deze unieke retraite in Schotland bij de Findhorn community? De inschrijving verloopt op aanvraag via Tineke Brinkhorst.

Liefs,
Elisabeth de Koning

Je kunt helaas geen tickets bestellen voor deze retraite.

Reviews

Fijn om zoveel wijsheid te ontvangen uit de bron. Ik voelde het weer stromen in mezelf en daarmee heel bekrachtigend.

Helene

Reviews

De school en retraites die Elisabeth geeft hebben mij ongelooflijk diepe, transformerende ervaringen gegeven en mijn leven zeer verrijkt. Elisabeth creëert een veilige en heilige ruimte voor de groep. Zij heeft oog voor details en stemt alles op elkaar af. Niet alleen zorgt zij voor een mooie invulling van de dag maar stemt zij ook de plek, inrichting, geur, licht en muziek erop af. Zij heeft daarbij oog voor ieders proces. Elisabeth is voor mij een zeer inspirerende, liefdevolle, wijze en krachtige vrouw. Een stralend licht op mijn pad van ontwaking.

Janneke

Reviews

Een retraite dag is voor mij voeding voor lichaam, geest en ziel. De eenvoudige maar krachtige qigong-oefeningen en meditaties brengen balans en verbinding. Door schrijf en tekenoefeningen gaat de creativiteit stromen waardoor ik contact kan maken met mijn ware natuur. Ik heb ontspanning, maar vooral ook inspiratie ervaren door de bezielde begeleiding van Elisabeth. Ik kijk uit naar de volgende retraite dag!

Ykje