Retraite week Overgave aan Zijn, Schotland (Findhorn)

21 oktober 2023 - 28 oktober 2023
/
Investering € 1.450
21
oktober

  retraite Schotland 2023

  Deze retraite week heeft al plaatsgevonden. Helaas is Cluny Hill gesloten. Bekijk mijn actuele agenda voor 2024.

  Overgave aan Zijn is overgave aan je diepste innerlijke wezen, aan het zijn zelf. Jij bent Zijn. Meestromen met je diepste essentie en je daarin niet terughouden. Direct in contact met het wezenlijke, ver voorbij je persoon. Hier is de tijdloosheid, de onsterfelijke ziel zowel in de stilte als in de nimmer eindigende levensdans!

  Retraite in Findhorn community Schotland

  Findhorn is een community die de intentie heeft om vanuit de diepere waarden van het menszijn te leven. Zonder natuur, iets of iemand te schaden. Daarvoor is het nodig natuurlijk te zijn in overgave aan dat zijn. Ook wij gelijkgestemde zielen zullen deze retraite een community zijn. We gaan met elkaar moeiteloos een hoogwaardig energieveld opbouwen dat ons draagt en eveneens bijdraagt aan het bewustzijnsveld van Findhorn.

  De Findhorn community in Schotland bestaat sinds 1962, het is een bijzondere gemeenschap met waardevolle uitgangspunten als een duurzame, gelijkwaardige en spirituele samenleving. Veel hiervan is zichtbaar en voelbaar aanwezig in Cluny Hill, de locatie van de retraite. We mogen gebruik maken van wat hier is opgebouwd, zowel materieel als immaterieel en het bijzondere energieveld.

  Nog steeds zijn er allerlei programma’s vanuit de Findhorn community, het is een geschenk dat wij er met ons eigen retraite programma een week mogen zijn.

  Retraite week in Schotland

  • Datum retraite week: zaterdag 21 t/m zaterdag 28 oktober 2023
  • Tijd: zaterdag vanaf 16.00 uur tot zaterdag 9.00 uur
  • Locatie: Cluny Hill, Findhorn community (Schotland)
  • Investering: circa 1.450 euro voor een gedeelde kamer (inclusief overnachtingen, programma, ontbijt, lunch, avondeten, fruit en drankjes)

  We verblijven in de Findhorn community op de locatie Cluny Hill. Dit is de tweede locatie, naast het Park. Cluny Hill is een oud Victoriaans hotel dat sinds 1975 onderdeel is van de community. Gelegen op een heuvel met een prachtige tuin, grenzend aan een bos en een golfbaan.

  Bereid je voor op een knusse locatie met gedeelde badkamers en toiletten. Het eten is vegetarisch.

  Een week in de natuur in Schotland

  Deze retraite nodigt je uit te ontdekken wie je werkelijk bent en daaraan gehoor te mogen geven, het programma is diep en vervullend.

  Globaal ziet het programma er als volgt uit: de dag begint met qi qong oefeningen en aansluitend meditatie. Na het ontbijt is er een wandeling in steeds een prachtig nieuw gebied nabij de locatie, tot de lunch.

  We bezoeken in ieder geval het Park, de duinen, de zee en Findhorn baai, als ook de Findhorn rivier. Deze plekken liggen op ongeveer een kwartier rijden van Cluny Hill. De wandelingen zijn in stilte.

  Na de lunch is het siësta tot einde middag. In de namiddag is het programma binnen met meditatie, transpersoonlijke oefeningen, tekenen en schilderen. Na het diner sluiten we af met qi qong, meditatie of dansen.

  Transpersoonlijke oefeningen

  Soms is er ook een dagprogramma. Zo is er de proces dag met diepgaande transpersoonlijke energie oefeningen. Hierbij is luisteren naar jouw lichaam het beginpunt. Als je gehoor geeft aan de signalen van je lichaam, kunnen deze je in contact brengen met jouw diepere gevoelens, je innerlijk lichaam, jouw binnenwereld.

  Door ruimte te geven aan - en tot expressie te mogen komen van - wat er gevoeld wordt, ontstaat er bevrijding van blokkades. Daarna ervaar je een nieuwe vrije innerlijke ruimte, bewustzijn en harmonie! En de ‘questdag’, je gaat er een dag alleen op uit in de natuur en volgt jouw eigen pad en jouw eigen ware natuur!

  Vervoer naar Schotland

  Het vervoer is op eigen gelegenheid en voor eigen kosten. Om er te komen zijn er 2 opties:

  1. Vliegen van Amsterdam naar Inverness.
  2. Met de auto op de boot van IJmuiden naar Newcastle.

  Praktische informatie

  De kosten voor de retraite bedragen circa €1.450,- voor een gedeelde kamer en exclusief de reis ernaartoe. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

  Qua kamers zijn er de volgende opties:

  • Gedeelde kamer
  • Standaard 1-persoons
  • Boutique 1-persoons
  • Boutique voor een stel (met tweepersoonsbed)

  Zelf meenemen: soepele kleding voor o.a. qi gong, wandelschoenen, regenkleding, warme (outdoor)kleding, sloffen of sokken voor binnen, pen en schrift, krijt en/of kleurpotloden of kwasten en rugzakje met waterfles.

  Deelnemers aan het woord

  Deelnemers:

  Wouter: “Het programma vond ik dus heerlijk. Heel fijne balans tussen binnen en buiten. Heerlijk dat we buiten konden chigongen elke dag. En de tripjes de natuur in waren zo mooi! De procesdag en de quest waren voor mij wel echt hoogtepunten. Wat een energie, en wat heerlijk om zo puur en alleen alles een plek te kunnen geven.

  Ik put echt veel kracht en energie uit het gevoel dat die dagen bij me oproepen, ook als ik er aan terugdenk.”

  Lutske: “De algehele energie is erg prettig! Het thuisgevoel, de huiskamer en o, o, o dat biebje met die 'serre' eraan vast. Om over de tuin en het uitzicht nog te zwijgen. De chi cong beneden bij de spiraal. Daar ervaar je een magische omgeving.

  En verder: heerlijke plekken gezien, de kust en Findhorn Community. Fijn om daar in alle rust rond te kunnen wandelen. Een cadeau vond ik die laatste wandeling langs die kust en de strandjes! Prachtig!

  Ik vond het eten heerlijk en merkte zelfs een verbetering van mijn lichamelijke welzijn. De gevarieerdheid aan groenten en onbewerkt eten, noten en zaden, hebben mij gevoed.

  Tsja en die meditatieruimte... Dat kleed, love it! En de hoge plafonds en de grote ruimte. Het voelde warm, veilig en als 'van ons'. De processen gingen diep en deze zaal en de veilige, ik wil het bijna 'gevestigde' energie noemen (een thuis/baken gevoel), maakte dat ik diep kon gaan. Dit draagt bij aan de algehele setting van een retraite, waarbij ook Elisabeth zich volkomen kan richten op de groep. En we weten wat dat teweeg brengt. Daar zit het goud!”

  Ilse: “Wat een fantastische week, zoveel diepgang, prachtig! De reis naar Findhorn is een absolute verrijking en verdieping voor je ziel”.

  Wil je deelnemen aan deze unieke retraite in Schotland bij de Findhorn community?

  De inschrijving verloopt op aanvraag via Tineke Brinkhorst: mailen kan via tinekebrinkhorst@gmail.com. Met haar kan je ook afstemmen over eventueel samen reizen met andere deelnemers.

  Liefs,
  Elisabeth de Koning

  Je kunt helaas geen tickets bestellen voor deze retraite.

  Reviews

  Ik heb de School en retraites van Elisabeth ervaren als zeer voedend, helend, ontzettend liefdevol, ontspannend en vreugdevol. Elisabeth kan het zo prachtig verwoorden en vertellen wat er toe doet in het moment. En altijd ruimte voor vrolijkheid! Voor mij is dat zo een fijne manier om mezelf weer te her ontdekken en te voelen. Me helemaal thuis voelen in mijzelf, wat een feest is dat om dat te ervaren. Met Elisabeth haar bezielende begeleiding en onvoorwaardelijke liefde heb de ruimte gevoeld en het mogen ervaren! Ontzettend dankbaar voel ik mij.

  Bart

  Reviews

  Fijn om zoveel wijsheid te ontvangen uit de bron tijdens de retraites. Ik voelde het weer stromen in mezelf en daarmee heel bekrachtigend.

  Helene

  Reviews

  De school en retraites die Elisabeth geeft hebben mij ongelooflijk diepe, transformerende ervaringen gegeven en mijn leven zeer verrijkt. Elisabeth creëert een veilige en heilige ruimte voor de groep. Zij heeft oog voor details en stemt alles op elkaar af. Niet alleen zorgt zij voor een mooie invulling van de dag maar stemt zij ook de plek, inrichting, geur, licht en muziek erop af. Zij heeft daarbij oog voor ieders proces. Elisabeth is voor mij een zeer inspirerende, liefdevolle, wijze en krachtige vrouw. Een stralend licht op mijn pad van ontwaking.

  Janneke

  Reviews

  Een retraite dag is voor mij voeding voor lichaam, geest en ziel. De eenvoudige maar krachtige qigong-oefeningen en meditaties brengen balans en verbinding. Door schrijf en tekenoefeningen gaat de creativiteit stromen waardoor ik contact kan maken met mijn ware natuur. Ik heb ontspanning, maar vooral ook inspiratie ervaren door de bezielde begeleiding van Elisabeth. Ik kijk uit naar de volgende retraite dag!

  Ykje

  Reviews

  Elisabeth is een zeer bekwaam coach en leider. Ze geeft leiding en leert tegelijkertijd van al haar leerlingen. Ze deelt haar expertise, inzichten en leermomenten, wat er voor zorgt dat er tijdens de coaching en in de opleiding en retraites veel geleerd wordt door iedereen. Elisabeth is een kracht mens, die werkt vanuit het hier en nu, heel praktisch en zonder omwegen.

  Ursula

  Reviews

  Als Elisabeth op je pad komt heb je geluk! Dan zullen er hoe dan ook bijzonder dingen gebeuren in je leven. Haar natuurtalent is een diep inzicht in de werking van de menselijke geest en ziel. Met haar grote betrokkenheid en liefde begeleidt zij mensen die op belangrijke momenten in hun leven net even ondersteuning nodig hebben zodat ze zelf de juiste stappen kunnen zetten.

  Bastiaan

  Reviews

  De retraite dag was echt een moment voor mezelf om naar binnen te gaan. Door steeds weer de stilte in te gaan kon ik heel goed bij mezelf en mijn kern terugkomen. Elisabeth belichaamt de stilte, wijsheid en ruimte en dat is te voelen in alle onderdelen van de dag. Zeker een aanrader voor iedereen die weer even terug wil naar de kern.

  Peter