Retraite week Levenskracht, Terschelling

26 maart 2023 - 31 maart 2023
/
Investering € 1.119
26
maart

  Kun je na de winter wel wat nieuwe energie gebruiken en gun je jezelf een week ontspanning bezinnen en opladen in de natuur? In een pure omgeving die al je zintuigen prikkelt om het leven weer vol te voelen en dichterbij jezelf te komen? Dan biedt deze retraite week jou de mogelijkheid om op liefdevolle wijze weer in je kracht te komen.

  Van 26 maart tot 31 maart 2023 organiseert Elisabeth de Koning een retraite week op Terschelling om ruimte te maken voor levenskracht.

  Zonder oordeel en liefdevol samenzijn in grote onderlinge verbondenheid. Communiceren in directe relatie met de prachtige natuur, leven naar je innerlijke natuur en luisteren naar wat er via de natuur in jou wakker wordt. Als je dit toestaat, dan wordt het leven moeiteloos, ontspannen en speels. Dan komt de verwondering weer naar boven, dan is zijn in het moment je vreugde.

  Samen met 12 gelijkgestemden een week je denken loslaten, je lichaam voelen en luisteren naar je ware natuur en de stem van je hart. Zodat je levenskracht weer voluit kan stromen!

  Retraite week Levenskracht

  Gun je jezelf zo’n vitaliserende week? Meld je dan aan, er is plaats voor 12 deelnemers.

  • Datum retraite week: zondag 26 maart tot vrijdag 31 maart 2023
  • Tijd: zondag vanaf 15.00 uur tot vrijdag vrijdag 13.00 uur
  • Locatie: De Folkshegeskoalle, de Brege in Hoorn op Terschelling
  • Investering: 1.119 euro (inclusief overnachting, programma, ontbijt, lunch, avondeten, fruit en drankjes)

  Een week in de natuur op Terschelling

  Zo dichtbij in zo'n uitzonderlijk natuurgebied, de lente voelen en ruiken. Kom het ervaren op dit eiland met wuivend helmgras, bruisende zee, prachtige bossen, eindeloze stranden en lammetjes op de dijk langs het wad.

  Programma retraite week van 26 t/m 31 maart 2023

  Elisabeth de Koning opent de retraite week op 26 maart om 15.00 uur en we eindigen 31 maart rond 13.00 uur. Je bent welkom zondag vanaf 14.30 uur voor koffie en thee.

  Naast inspirerende woorden van Elisabeth, kun je deze week genieten van ontspannende gi gong, meditaties, muziek, transpersoonlijke oefeningen, tekenen, schilderen, stille natuurtochten, wandelingen en gesprek. Iedere middag is er siësta om te rusten en te genieten op jouw eigen wijze.

  We verblijven in de Brêge, een heel fijne locatie met een ronde meditatieruimte en prachtige tweepersoonskamers met openslaande deur naar het bos. Het eten tijdens de retraite week is vegetarisch. Bij het ontbijt maak je je lunchpakketje klaar.

  Qigong oefeningen

  We beginnen de dag met qi gong in de natuur van Terschelling. Dit zijn eenvoudige lichaamsoefeningen met een enorme impact op je energielichaam, het wordt ook wel Chinese yoga genoemd. Deze oefeningen worden gedragen door energie en je gebruikt verbazingwekkend weinig spierkracht.

  Yin en yang meridianen komen in harmonie. Je bent in relatie met het grote veld van qi, de alomvattende levensenergie. Omdat iedereen de bewegingen vrijwel synchroon maakt, kun je ook moeiteloos de energie voelen stromen in de groep. Deze is niet persoonlijk maar wel heel dragend.

  In het nu met qigong

  Je krijgt met qigong toegang tot het ervaren van een universele verbinding, dit werkt helend. Er kan op meerdere niveaus natuurlijk herstel plaatsvinden. Het is een heel waardevolle voorbereiding op de meditatie, want je komt uit je hoofd,  in je stromende lichaam en daarmee in het nu!

  Meditatie

  Meditatie draagt het hele programma van de retraite; steeds terugkomen in de stille diepte voor heling en integratie. Meditatie is het hele diepe thuiskomen in jezelf. Aandacht hebben, steeds opnieuw voor dat wat is, in jou, in het nu.

  Iedere meditatie begint zittend met enkele minuten begeleidende woorden om in je binnenwereld te komen. Aansluitend op de stille zitmeditatie volgt een ontspannende ligmeditatie met meditatieve muziek.

  Deelnemen aan de retraite brengt je:

  • een week helemaal voor jezelf vol inspiratie en ontspanning,
  • uit je hoofd, naar je hart met al je zintuigen open en wakker,
  • voelbare innerlijke ruimte,
  • toegenomen levenskracht en vitaliteit,
  • enthousiasme voor het leven en verwondering voor de magie ervan,
  • vertrouwen in je scheppende kracht en
  • liefde voor jezelf en het geheel!

  Vernieuw jezelf door deel te nemen aan deze weldaad voor wie je in essentie bent. Hoe meer jij jezelf toestemming geeft de levenskracht echt toe te laten, hoe meer vitaliteit en levensvreugde je zult ervaren!

  Liefs,
  Elisabeth de Koning

  Je kunt helaas geen tickets bestellen voor deze retraite.

  Reviews

  Ik heb de School en retraites van Elisabeth ervaren als zeer voedend, helend, ontzettend liefdevol, ontspannend en vreugdevol. Elisabeth kan het zo prachtig verwoorden en vertellen wat er toe doet in het moment. En altijd ruimte voor vrolijkheid! Voor mij is dat zo een fijne manier om mezelf weer te her ontdekken en te voelen. Me helemaal thuis voelen in mijzelf, wat een feest is dat om dat te ervaren. Met Elisabeth haar bezielende begeleiding en onvoorwaardelijke liefde heb de ruimte gevoeld en het mogen ervaren! Ontzettend dankbaar voel ik mij.

  Bart

  Reviews

  Fijn om zoveel wijsheid te ontvangen uit de bron tijdens de retraites. Ik voelde het weer stromen in mezelf en daarmee heel bekrachtigend.

  Helene

  Reviews

  De school en retraites die Elisabeth geeft hebben mij ongelooflijk diepe, transformerende ervaringen gegeven en mijn leven zeer verrijkt. Elisabeth creëert een veilige en heilige ruimte voor de groep. Zij heeft oog voor details en stemt alles op elkaar af. Niet alleen zorgt zij voor een mooie invulling van de dag maar stemt zij ook de plek, inrichting, geur, licht en muziek erop af. Zij heeft daarbij oog voor ieders proces. Elisabeth is voor mij een zeer inspirerende, liefdevolle, wijze en krachtige vrouw. Een stralend licht op mijn pad van ontwaking.

  Janneke

  Reviews

  Een retraite dag is voor mij voeding voor lichaam, geest en ziel. De eenvoudige maar krachtige qigong-oefeningen en meditaties brengen balans en verbinding. Door schrijf en tekenoefeningen gaat de creativiteit stromen waardoor ik contact kan maken met mijn ware natuur. Ik heb ontspanning, maar vooral ook inspiratie ervaren door de bezielde begeleiding van Elisabeth. Ik kijk uit naar de volgende retraite dag!

  Ykje

  Reviews

  Elisabeth is een zeer bekwaam coach en leider. Ze geeft leiding en leert tegelijkertijd van al haar leerlingen. Ze deelt haar expertise, inzichten en leermomenten, wat er voor zorgt dat er tijdens de coaching en in de opleiding en retraites veel geleerd wordt door iedereen. Elisabeth is een kracht mens, die werkt vanuit het hier en nu, heel praktisch en zonder omwegen.

  Ursula

  Reviews

  Als Elisabeth op je pad komt heb je geluk! Dan zullen er hoe dan ook bijzonder dingen gebeuren in je leven. Haar natuurtalent is een diep inzicht in de werking van de menselijke geest en ziel. Met haar grote betrokkenheid en liefde begeleidt zij mensen die op belangrijke momenten in hun leven net even ondersteuning nodig hebben zodat ze zelf de juiste stappen kunnen zetten.

  Bastiaan

  Reviews

  De retraite dag was echt een moment voor mezelf om naar binnen te gaan. Door steeds weer de stilte in te gaan kon ik heel goed bij mezelf en mijn kern terugkomen. Elisabeth belichaamt de stilte, wijsheid en ruimte en dat is te voelen in alle onderdelen van de dag. Zeker een aanrader voor iedereen die weer even terug wil naar de kern.

  Peter