Retraite en spirituele reis door Costa Rica

19 januari 2025 - 03 februari 2025
/
Investering € 3.999
19
januari

Deelnemen

  Spirituele reis Costa Rica 2025

  Retraite en spirituele reis Pura Vida

  Geef je over aan een overweldigende natuurervaring, de natuur in Costa Rica is een van de mooiste op de wereld! Het doet je eens te meer realiseren hoe kostbaar natuur is en dat ze onze bescherming verdient!

  Gelijktijdig kan er de realisatie zijn dat ook jij heel kostbaar bent en dat het kennen en het beschermen van je eigen pure innerlijke natuur van groot belang is! Deze reis is een combinatie van natuur, avontuur en spirituele verdieping.

  Programma retraite en spirituele reis van 19 januari t/m 3 februari 2025

  Er is elke dag ruimte voor meditatie, qigong oefeningen, meditatief tekenen, transpersoonlijke oefeningen, schrijven, stilte wandelingen, ontspanning en reflectie.

  Aankomst zondag 19 januari 2025 vliegveld San Jose

  Transfer naar hotel Ambassador (mogelijk wordt dit nog een ander vergelijkbaar hotel) in San Jose. In dit vriendelijke hotel verblijven we een nachtje.

  De eerste dagen zul je waarschijnlijk te maken hebben met een jetlag. Daar komt ruimte voor, doordat we zoveel mogelijk wandelingen en programma in de ochtend zullen doen, zodat je in de middag kunt slapen.

  Het is de kunst je over te geven aan de vertraging die de jetlag van je vraagt, als je dat toestaat komt de meditatieve staat en de verwondering van alle moois om je heen aan natuur vanzelf naar je toe :-). En is de slowmotion in de eerste dagen een voedende heerlijkheid.

  Maandag 20 januari vertrek in de vroege ochtend naar Puerto Viejo

  We worden opgehaald door Oscar, die ons de gehele reis zal rondrijden in zijn Mercedes Sprinter. We maken een schitterende rit door een prachtige landschap naar de Caribische kust van Costa Rica. We verblijven in het beeldschone gebied van Puerto Viejo de Talamanca.

  Maandag 20 t/m donderdagochtend 23 januari

  Retraite spirituele reis Costa Rica

  Casa Bella in Puerto Viejo

  We hebben de hele Casa tot onze beschikking in een prachtige omgeving. Vanaf dit eerste verblijf zullen we vergezeld worden door de topkok Yery. Hij zal al onze vegan maaltijden verzorgen. De lunches zijn de hoofdmaaltijd en de avondmaaltijden zullen licht zijn.

  Dinsdag 21 januari: Spiegelmeer

  We gaan naar een Spiegelmeer vlakbij de grens met Panama. Het meer is van een betoverende schoonheid.

  Woensdag 22 januari: Natuurpark Cahuita

  Natuurpark Cahuita, gelegen aan de Caribische Zee, is een perfecte mix van natuur en strand. Spot wilde dieren in het Cahuita nationaal park en kom tot rust aan het prachtige palmstrand.

  Donderdag 23 januari vertrek naar Dominicalito

  Dit is een rit van ongeveer 8 uur rijden van de Caribische kust naar kust aan de Grote Oceaan. Onderweg pauzeren we bij een brug over de rivier waar je krokodillen kan spotten.

  Donderdag 23 januari t/m vrijdagochtend 31 januari: Sanctuary Royal Sabitha, Kia Ora

  Wij verblijven op een prachtige intieme locatie met de gehele accommodatie voor onszelf. Naast de huisjes is er een groot gemeenschappelijk huis waar we gebruik van zullen maken voor de meditaties, de oefeningen en voor onze maaltijden.

  Ook hier is op het terrein een heerlijk zwembad, alle kamers zijn voorzien van airco, het is er compleet stil behalve dan de concerten van krekels, de geluiden van vogels en andere dieren om je heen.

  Op deze plek gaan wij meer de diepte in met het programma.

  • Wat is dat puur leven?
  • Wat spiegelt de natuur jou?
  • Waarin wordt jij aangeraakt als je vanuit je pure zijn gaat leven?
  • Wat brengt verstilling in de natuur jou?
  • Kan je de overvloed toelaten?
  • Mag je je laten meevoeren met de krachten van de natuur en hoe reageert jouw lichaam hierop?
  • Hoe verandert je leven als je meer en meer gehoor geeft aan je pure innerlijke natuur?

  We beginnen de dag met qi gong en meditatie, dan ontbijten we met het allerheerlijkste verse tropische fruit en andere zaligheden.

  De ochtend zullen we meestal op pad zijn. In de middag is er inhoudelijk programma, met meditatie, tekenen en
  transpersoonlijke oefeningen. In de avond is er meditatie.

  Vrijdag 24 januari: Oceaan bij Dominicalito

  Na een reisdag eerst bijkomen en wennen aan de nieuwe omgeving. Een dag met qi gong, meditatie, inhoudelijk programma en een wandeling.

  Spirituele reis 2025 Costa Rica

  Zaterdag 25 januari: Nauyaca waterval

  Na vervoer naar de locatie maken we een wandeling van anderhalf uur naar deze fantastische waterval waar je de hitte van je af kunt spoelen door een duik te nemen in het verfrissende water!

  Wie de wandeling te zwaar vindt, kan met een open vrachtauto mee rijden naar de plek (meerkosten €35,- p.p.)

  Zondag 26 januari: Verborgen Waterval

  Een prachtige wandeling leidt naar een heerlijk verborgen plek in de buurt, waar we zo lang verblijven als dat we het fijn vinden :-). We kunnen er mediteren, klimmen en zwemmen.

  Maandag 27 januari: Dag excursie mangrove en oceaan

  Een dag-excursie, waarbij het één nog indrukwekkender is dan het andere. Na een rit van een uur naar Sierpe gaan we met een boot de rivier op om door het grootste Mangrove gebied van Centraal America te varen, om vervolgens de zee op te gaan.

  De tocht over zee duurt ruim een uur met de mogelijkheid dat we dolfijnen, walvissen en/of schildpadden zullen zien.
  Dan komen we aan bij een prachtig eiland, waar je geweldig kan snorkelen. Hier zullen we lunchen en aansluitend worden we weer opgehaald door de boot om terug te varen naar Sierpe.

  Dinsdag 28 januari: Marino Ballena National Park, Whales tail

  De whales tail is een unieke plek waar twee zee stromen bij elkaar komen en bij hoog tij 'de walvissen staart’ overspoelen, het is een van de mooiste stranden ter wereld.

  Woensdag 29 januari: Op de berg

  Deze dag bestaat merendeels uit inhoudelijk programma. We maken een korte trip hoog de berg op om aan te komen bij een fantastische uitspanning met een fenomenaal uitzicht. We genieten van het uitzicht onder het genot van een drankje.

  Donderdag 30 januari: Quest dag

  Deze dag gaat ieder alleen op pad. Je gaat luisteren, voelen en horen wat onze innerlijke stem en Pura Vida je vertelt en je geeft gehoor naar waar het je heen leidt.

  Reizen Costa Rica retraite

  Vrijdag 31 januari: Oceaan Dominicalito

  We nemen afscheid van Kia Ora. Terwijl Oscar onze bagage meeneemt, maken we een wandeling van ruim een uur over het strand naar het stadje Dominicalito. Daar is onder andere een leuke markt langs het strand met snuisterijen, sierraden, voorwerpen, kleding etc. We eten onze take away lunch op het strand.

  Quepos Villa Caimito

  Wij verplaatsen ons van Dominicalito naar Quepos, deze stad ligt aan de Grote oceaan en tegen een rainforest aan. Wij verblijven de laatste 4 dagen in Villa Caimito, een huis met meerdere verdiepingen en een zwembad. In de prachtige tuin kunnen wilde dieren aangetroffen worden en het strand is op een afstand van 10 minuten rijden.

  Zaterdag 1 februari: Playa Biesanz

  Met de auto zijn we in no time bij het paadje dat ons naar een prachtig strand in een rustige baai, zal leiden. We hebben programma op het strand en in de oceaan!

  Zondag 2 februari: Playa Biesanz

  Deze laatste dag gaan we opnieuw voor programma naar het strand, omdat het daar zo ongelofelijk fijn is. We genieten van Pura Vida! Voor een ieder is er deze dag een individueel eindgesprek.

  Maandag 3 februari: Transfer naar het vliegveld en naar Huis

  We nemen afscheid van een wonderbaarlijk land en nemen de natuur, de kleuren, de warmte, alle ervaringen en verdieping mee in ons hart naar huis.

  Dinsdag 4 februari: Aankomst Amsterdam

  Hierboven heb je al onze outings kunnen lezen. Daarnaast is er natuurlijk iedere dag qi gong, meditatie en inhoudelijk programma!

  Aanbevolen vlucht Amsterdam - San Jose

  • 19 januari 2025 - KLM KL719 - vertrek Amsterdam Schiphol om 12.40 uur en aankomst 17.25 uur in San Jose Juan Santamaria. De vluchtduur is: 11 uur en 45 minuten
  • 3 februari 2025 - KLM KL717 - vertrek San Jose Juan Santamaria om 19.10 uur met een tussenstop in Lir Liberia na 45 minuten, stop van 20 minuten. De aankomst is 4 februari om 14.10 uur op Amsterdam Schiphol. De vluchtduur: 12 uur

  Investering en programma

  Investering 17-daagse spirituele reis Pura Vida: € 3.999,-.

  Inclusief:

  • inhoudelijk programma
  • alle transfers
  • logies en ontbijt San Jose
  • logies en maaltijden Puerto Viejo
  • logies en maaltijden Kia Ora
  • logies en maaltijden Quepos
  • alle excursies en toegang tot de diverse natuurparken

  Exclusief:

  • vliegticket Costa Rica
  • reisverzekering/ annuleringsverzekering
  • ziektekosten verzekering
  • aankomst diner San Jose
  • eventueel gebruik vervoer in Nauyaca Waterfall Park
  • fooien en persoonlijke uitgaven

  Vanwege de accomodaties zijn eenpersoonskamers helaas niet mogelijk. Je zal met een reisgenoot steeds een tweepersoonskamer delen. Er is plaats voor 5 tweetallen.

  We reizen dus in een gezelschap van 11 mensen.

  Een once in a lifetime retreat, een onvergetelijke spirituele reis naar een van de mooiste landen ter wereld, ben jij erbij?

  Deze retraite vindt plaats met ondersteuning en assistentie van Hanneke Wiegers. Bel of mail Elisabeth voor overleg: 06-14471412 of info@elisabethdekoning.nl

  Veel liefs en Pura Vida!

  Elisabeth de Koning

  Deelnemen

  Ticket: Aantal tickets Prijs per ticket
  Tweepersoonskamer

  Tweepersoonskamer

  3,999.00
  Hoeveelheid Totaal:

  Reviews

  Ik heb de School en retraites van Elisabeth ervaren als zeer voedend, helend, ontzettend liefdevol, ontspannend en vreugdevol. Elisabeth kan het zo prachtig verwoorden en vertellen wat er toe doet in het moment. En altijd ruimte voor vrolijkheid! Voor mij is dat zo een fijne manier om mezelf weer te her ontdekken en te voelen. Me helemaal thuis voelen in mijzelf, wat een feest is dat om dat te ervaren. Met Elisabeth haar bezielende begeleiding en onvoorwaardelijke liefde heb de ruimte gevoeld en het mogen ervaren! Ontzettend dankbaar voel ik mij.

  Bart

  Reviews

  Fijn om zoveel wijsheid te ontvangen uit de bron tijdens de retraites. Ik voelde het weer stromen in mezelf en daarmee heel bekrachtigend.

  Helene

  Reviews

  De school en retraites die Elisabeth geeft hebben mij ongelooflijk diepe, transformerende ervaringen gegeven en mijn leven zeer verrijkt. Elisabeth creëert een veilige en heilige ruimte voor de groep. Zij heeft oog voor details en stemt alles op elkaar af. Niet alleen zorgt zij voor een mooie invulling van de dag maar stemt zij ook de plek, inrichting, geur, licht en muziek erop af. Zij heeft daarbij oog voor ieders proces. Elisabeth is voor mij een zeer inspirerende, liefdevolle, wijze en krachtige vrouw. Een stralend licht op mijn pad van ontwaking.

  Janneke

  Reviews

  Een retraite dag is voor mij voeding voor lichaam, geest en ziel. De eenvoudige maar krachtige qigong-oefeningen en meditaties brengen balans en verbinding. Door schrijf en tekenoefeningen gaat de creativiteit stromen waardoor ik contact kan maken met mijn ware natuur. Ik heb ontspanning, maar vooral ook inspiratie ervaren door de bezielde begeleiding van Elisabeth. Ik kijk uit naar de volgende retraite dag!

  Ykje

  Reviews

  Elisabeth is een zeer bekwaam coach en leider. Ze geeft leiding en leert tegelijkertijd van al haar leerlingen. Ze deelt haar expertise, inzichten en leermomenten, wat er voor zorgt dat er tijdens de coaching en in de opleiding en retraites veel geleerd wordt door iedereen. Elisabeth is een kracht mens, die werkt vanuit het hier en nu, heel praktisch en zonder omwegen.

  Ursula

  Reviews

  Als Elisabeth op je pad komt heb je geluk! Dan zullen er hoe dan ook bijzonder dingen gebeuren in je leven. Haar natuurtalent is een diep inzicht in de werking van de menselijke geest en ziel. Met haar grote betrokkenheid en liefde begeleidt zij mensen die op belangrijke momenten in hun leven net even ondersteuning nodig hebben zodat ze zelf de juiste stappen kunnen zetten.

  Bastiaan

  Reviews

  De retraite dag was echt een moment voor mezelf om naar binnen te gaan. Door steeds weer de stilte in te gaan kon ik heel goed bij mezelf en mijn kern terugkomen. Elisabeth belichaamt de stilte, wijsheid en ruimte en dat is te voelen in alle onderdelen van de dag. Zeker een aanrader voor iedereen die weer even terug wil naar de kern.

  Peter