Retraite week op Terschelling: Levenskracht

terschelling retraite week

Heb je zin om met een groep gelijkgestemden een zowel innerlijk- als uiterlijk avontuur aan te gaan? Dan is deze retraite week een bijzondere gelegenheid waar je jezelf weer oplaadt en met een nieuwe liefdevolle kracht jouw leven verder gaat vormgeven.

Deze retraite week op Terschelling bestaat uit meditatie, stille natuurtochten, qi gong, tekenen, transpersoonlijke oefeningen en gesprek. Iedere middag is er siësta om te rusten en te genieten op jouw eigen wijze.

Een week in de natuur op Terschelling

Op retraite, zo dichtbij in zo’n uitzonderlijk natuurgebied, de lente voelen, de lente ruiken. Kom het ervaren op dit eiland met wuivend helmgras, bruisende zee, prachtig bos, eindeloze stranden en lammetjes op de dijk langs het wad.

Programma retraite week

We beginnen de dag met qi gong. Dit zijn heel eenvoudige lichaams-oefeningen met een enorme impact op je energielichaam. Het wordt ook wel Chinese yoga genoemd.

Deze oefeningen worden gedragen door energie en je gebruikt verbazingwekkend weinig spierkracht. Yin en yang meridianen worden in harmonie gebracht.

Je bent in relatie met het grote veld van qi, de alomvattende levensenergie. Omdat iedereen de bewegingen vrijwel synchroon maakt, kan je ook moeiteloos de energie voelen stromen in de groep, deze is niet persoonlijk is, wel heel dragend.

In het nu

Je krijgt toegang tot het ervaren van een universele verbinding, dit werkt helend, op meerdere niveaus kan een natuurlijk herstel plaatsvinden. Het is een heel waardevolle voorbereiding op de meditatie, je bent uit je hoofd gekomen in je stromende lichaam en daarmee in het nu!

Meditatie

Meditatie draagt het hele programma van de retraite week, steeds terugkomen in de stille diepte voor heling en integratie. Meditatie is het hele diepe thuiskomen in jezelf. Aandacht hebben steeds opnieuw voor dat wat is in jou in het nu.

Iedere meditatie begint met enkele minuten begeleidende woorden die je jouw binnenwereld in leiden. Aansluitend op de stille zit-meditatie is er een ontspannende lig-meditatie met meditatieve muziek.

Verwondering en vreugde

Tijdens deze retraite week communiceer je ook in directe relatie met de natuur en luister je naar wat er via haar in jou wakker wordt. Zij roept op om meer te leven vanuit je innerlijke natuur.

Als je weer gaat leven naar je innerlijke natuur dan wordt het leven moeiteloos, ontspannen, speels. Dan komt de verwondering weer naar boven, dan is zijn in het moment je vreugde.

Zoveel zuiverheid rondom jou nodigt je uit tot de zuivere kracht binnenin. Waar je jezelf toestaat de levenskracht echt toe te laten, zal je toenemen in vitaliteit en enthousiasme voor het leven!

Kracht kan komen als je je denken los laat en luistert naar je ware natuur en de stem van je hart. Ontdek, voel en luister naar deze wijze stem van je hart tijdens de meditatie, qi gong, stilte wandelingen, meditatief tekenen, reflectie en ontspanning.

Accomodatie retraite week: de Brege in Hoorn

Vernieuw jezelf door deel te nemen aan deze weldaad voor je wezen. We verblijven deze week in de Brege, een erg fijn gebouw met een ronde meditatieruimte en prachtige tweepersoonskamers met openslaande deur naar het bos.

Het eten tijdens de retraite week is vegetarisch. Bij het ontbijt maak je je lunchpakketje klaar zodat we de dag vrij kunnen vormgeven in het moment.

Wat ontvang je?

  • voelbare innerlijke ruimte,
  • toegenomen levenskracht, vitaliteit,
  • enthousiasme voor het leven,
  • contact met de magie van het leven,
  • vertrouwen in je scheppende kracht en
  • liefde voor jezelf en het geheel!

Aankomst op de Brege op Terschelling is 14.30 uur zondag 26 maart tot vertrek 13.00 uur vrijdag 31 maart 2023.

Register Now:

Ticket Type:

Standaard
25 Left:
Ticket Qty:
Per Ticket Price: 1.119,00
Quantity: Total

Programma details

  • 26 March 2023 15:00 - 31 March 2023 - 13:00
Deel dit event
Voeg toe aan je agenda