17 daagse spirituele reis door Costa Rica

Spirituele reis retraite

Spirituele reis Pura Vida

Geef je over aan een overweldigende natuurervaring, de natuur in Costa Rica is één van de mooiste op de wereld! Het doet je eens te meer realiseren hoe kostbaar natuur is en dat het onze bescherming verdient!

Gelijktijdig kan er de realisatie zijn dat ook jij heel kostbaar bent en dat het kennen en de bescherming van je eigen pure innerlijke natuur van groot belang is! Deze reis is een combinatie van natuur, avontuur en spirituele verdieping.

Programma spirituele reis van 5 t/m 21 februari 2023

Er is elke dag ruimte voor qi gong, meditatie en er is een inhoudelijk programma.

Aankomst 5 februari 2023 vliegveld San Jose

Transfer naar hotel Casa 69, San Jose

In dit vriendelijke hotel verblijven we een nachtje. De eerste dagen zal je waarschijnlijk te maken hebben met een jetlag. Daar komt ruimte voor. We gaan wandelen en een programma in de ochtend doen zodat je in de middag kunt slapen.

Het is de kunst je over te geven aan de vertraging die de jetlag van je vraagt. Als je dat toestaat, komt de meditatieve staat en de verwondering van alle moois om je heen aan natuur vanzelf naar je toe :-). De slowmotion in de eerste dagen is een voedende heerlijkheid. Spirituele reis 17 dagen

6 februari 2023 vertrek in de vroege ochtend naar Fortuna

We maken een schitterende reis door een prachtig landschap richting de vulkanen. We verblijven in het beeldschone gebied Arenal.

6 t/m donderdag 9 februari 2023, verblijf ecohotel Pata Palo

We zijn op het terrein van een duurzame boerderij in vol bedrijf. Het is hier rustig, ruim gelegen, er is een zwembad en het uitzicht is beeldschoon. We hebben hier alleen ontbijt. We lunchen en dineren elders.

 • Dinsdag 7 februari Natuurpark Mystico met hanging bridges. Wandeling door park met de beroemde hangbruggen en de grootse natuur!
 • Woensdag 8 februari om 5.30 uur ochtends naar de warmwaterbron voor een magische start van de dag. Voor er andere mensen op pad zijn lig jij in de wilde natuur in een warm waterbron.
 • Rondrit naar betoverend meer en omgeving, wandeling.
 • Donderdag 9 februari 9.00 uur vertrek naar Dominicalito. Dit is een rit van ongeveer 5 uur rijden van het binnenland naar de kust. Onderweg pauzeren we bij een brug over de rivier waar je krokodillen kan spotten.

Donderdag 9 februari t/m vrijdagochtend 17 februari 2023

Sanctuary Royal Sabitha, Kia Ora

Wij verblijven op een prachtige intieme locatie met de gehele accommodatie voor onszelf. Naast de huisjes is er een groot gemeenschappelijk huis waar we gebruik van zullen maken voor de meditaties, de oefeningen en voor onze maaltijden.

Hier is op het terrein een heerlijk zwembad, alle kamers zijn voorzien van airco en het is er compleet stil behalve dan de concerten van krekels, vogels en andere dieren om je heen.

Op deze plek gaan wij meer de diepte in met het programma:

 • Wat is dat puur leven?
 • Wat spiegelt de natuur jou?
 • Waarin wordt jij aangeraakt als je vanuit je pure zijn gaat leven?
 • Wat brengt verstilling in de natuur jou?
 • Kan je de overvloed toelaten?
 • Mag je je laten meevoeren met de krachten van de natuur en hoe reageert jouw lichaam hierop?
 • Hoe verandert je leven als je meer en meer gehoor geeft aan je pure innerlijke natuur?

We beginnen de dag met qi gong en meditatie, dan ontbijten we met het allerheerlijkste verse tropische fruit en andere zaligheden. De ochtend zullen we meestal op pad zijn. De lunches worden de hoofdmaaltijd en de avondmaaltijden zullen licht zijn.

Voor al deze maaltijden staat topkok Yeri tot onze beschikking, hij kookt voor ons overheerlijke vegan maaltijden!
In de middag is er inhoudelijk programma, met meditatie, tekenen en transpersoonlijke oefeningen. In de avond is er meditatie.

 • Vrijdag 10 februari zijn we in Dominicalito, een dorpje aan de oceaankust. Qi gong, meditatie en wandeling.
 • Zaterdag 11 februari zijn we bij Nauyaca watervallen, hier gaan we een wandeling doen en is er ruimte voor zwemmen. Hier kan je de hitte van je af kan spoelen door een duik te nemen in het verfrissende water! Wie de wandeling te zwaar vindt kan met een open vrachtauto mee naar de plek (meerkosten €32,- p.p.).
 • Zondag 12 februari zijn we bij de waterval Gary, hier gaan we wandelen, klimmen en zwemmen. Een heerlijke verborgen plek in de buurt waar we zo lang verblijven als we fijn vinden :-).
 • Maandag 13 februari zijn we in Corcovado, een natuur park. Een dag-excursie waarbij het één nog indrukwekkender is dan het andere. Na een rit van een uur naar Sierpe gaan we met een boot de rivier op door het grootste Mangrove gebied van Centraal America. Om vervolgens de zee op te varen, de tocht over zee duurt ruim een uur met de mogelijkheid dat we dolfijnen, walvissen en/of schildpadden zullen zien. Dan komen we aan bij Corcovado natuurpark, een gids begeleidt ons door het park. We maken een wandeltocht van zo’n twee uur. Aansluitend worden we weer opgehaald door de boot en na een kwartiertje varen naar een plek aan zee buiten het park gebracht om te lunchen. Hierna varen we weer terug naar Sierpe.
 • Dinsdag 14 februari zijn we in Marino Ballena National Park, Whales tail. De whales tail is een unieke plek waar twee zee stromen bij elkaar komen en bij hoog tij ‘de walvissen staart’ overspoelen, het is een van de mooiste stranden ter wereld.
 • Woensdag 15 februari zijn we in Alturas Wildlife Sanctuary. Dit is een kleinschalig natuurpark met bevlogen mensen die de wildlife van de Rainforest beschermen en redden. Ze vangen vele soorten vogels op, allerlei soorten apen, tapirs, ocelots en nog veel meer! We krijgen een rondleiding. In de middag bezoeken we het Strand Ventanas daar hebben we programma op het strand.
 • Donderdag 16 februari zijn we opnieuw in Dominicalito. Om 7.00 uur gaan we wandelend naar het stadje Dominicalito, daar is ook een leuke markt langs het strand met snuisterijen, sierraden, voorwerpen, kleding etc.
 • Vrijdag 17 februari zijn we in Quepos, Waterfall Villa. Wij verplaatsen ons van Dominicalito naar Quepos, deze stad ligt aan de oceaan en tegen een rainforest aan.Spirituele reis Costa Rica

Wij verblijven de laatste 4 dagen up hill in de Waterfall Villa. Een huis met meerdere verdiepingen en een zwembad.

Meerdere wilde dieren komen hier om te drinken, de apen spelen rond het huis en ook de luiaard wordt hier vaak aangetroffen. Op het eigen terrein is ook een waterval waar je in een kwartiertje naar toe loopt, je kan er heerlijk zwemmen!

Verder is het een vogelparadijs rondom, dat belooft spannende ontmoetingen en onbekende zang! Kok Yeri reist met ons mee en verzorgt ook hier de maaltijden.

Zaterdag 18 februari 2023 ochtend Boerenmarkt Quepos

Gewoon heerlijk rondstruinen tussen overweldigend veel aanbod van groenten en tropisch fruit en nog veel meer.

Zondag 19 februari 2023 Manuel Antonio park

Dit natuurpark is wat kleiner maar beeldschoon er zijn echt heel veel dieren, zoals spider monkeys, brulapen, luiaards, wasbeertjes, bijzondere kikkers en vlinders. We gaan in de vroege ochtend want dan zijn de dieren nog het meest actief.

Maandag 20 februari 2023 Pura Vida eindgesprekken

Deze laatste dag brengen we door in en nabij de villa, of je gaat zelf op pad, hoe dan ook, genieten van Pura Vida!
Voor een ieder is er deze dag een individueel eindgesprek.

We nemen afscheid van een wonderbaarlijk land en nemen de natuur, de kleuren, de warmte, alle ervaringen en verdieping mee in ons hart naar huis. We worden naar het vliegveld gebracht en komen dinsdag 21 februari 2023 aan in Amsterdam.Spirituele reis buitenland

Investering 17-daagse spirituele reis

De investering is 3.999,- per persoon.

Inclusief:

 • inhoudelijk programma,
 • alle excursies en toegang tot de diverse natuurparken,
 • alle transfers,
 • logies en ontbijt San Jose en Fortuna,
 • logies en alle maaltijden Kia Ora en
 • logies en alle maaltijden Waterfall Villa.

Exclusief:

 • vliegticket Costa Rica,
 • reisverzekering en/of annuleringsverzekering,
 • ziektekostenverzekering,
 • aankomst diner San Jose,
 • lunches en diners te Fortuna en
 • eventueel gebruik vervoer in Nauyaca Waterfall Park fooien en persoonlijke uitgaven.

Vanwege de accomodaties zijn eenpersoonskamers helaas niet mogelijk. Je zal je met je vriend(in) of partner steeds een tweepersoonskamer delen. Er is plaats voor 5 tweetallen, wij reizen dus in een gezelschap van 11 mensen. Wij verplaatsen ons in een Mercedes Sprinter met chauffeur, die de gehele reis tot onze beschikking staat.

Een once in a lifetime retraite, een onvergetelijke spirituele reis naar één van de mooiste landen ter wereld!

Deze reis is volgeboekt. Je kan je aanmelden voor de reservelijst of voor volgend jaar. Dan word je als een van de eerste benaderd wanneer de nieuwe data bekend zijn voor deze spirituele reis. Bel mij op 06-14471412 of mail via info@elisabethdekoning.nl.

Veel liefs en Pura Vida!
Elisabeth

Programma details

 • 5 February 2023 09:00   -   21 February 2023 12:00
Deel dit event
Voeg toe aan je agenda