Retraite Wezenlijke Verbinding

Friday 20 January 19:00 - Friday 27 January 12:00

Retraite Wezenlijke Verbinding
Kaart wordt geladen...

Retraite Wezenlijke Verbinding betekent ruimte voor jou. Verbind je met meditatie, de natuur, qi gong, wandelen, meditatief tekenen, reflectie en ontspanning om je weer te verbinden met het wezenlijke in jou. Op een absoluut adembenemende locatie in de zuivere berglucht in een prachtige accommodatie, je ondersteund weten in een groep gelijkgezinden, om het oude te laten gaan en de vreugde van het pure bestaan te omarmen. Vreugde in verbinding met de natuur, je eigen lichaam, je gevoelens, je geest en het universele veld dat alles doordringt en draagt. De eerste maand van het nieuwe jaar beginnen met hernieuwde verbinding met essentie.

We beginnen in de ochtend om 8 uur met qi gong en meditatie, na het ontbijt loopt het ochtendprogramma bestaande uit onder andere prachtige stilte wandelingen en meditatie- en energie oefeningen onderweg tot 13 uur, in de middag heb je tijd voor jezelf, in de namiddag is er een afwisselend programma waarin naast meditatie en qi gong ook meditatieve tekenoefeningen zullen zijn, in de avond na het diner is er afsluitend qi gong, meditatie en ontspanning. Alle onderdelen zijn facultatief je bent verplicht tot niets. Er zal ook twee maal gelegenheid zijn tot een individueel gesprek.

Meditatie is heilzaam voor je geest, er ontstaat nieuwe ruimte, een diepere verbinding met je zijn, je vermogen om je emoties te reguleren neemt toe, evenals je relativeringsvermogen, je denken wordt helderder en creatiever, je gemoed komt in harmonie, je beweegt je richting innerlijke vrede. We beoefenen qi gong, ook wel Chinese Yoga genoemd, ter harmonisatie van het lichaam en een goede  doorstroming van de meridianen, bovendien geeft een goede verbinding met het lichaam naast gronding een diepere meditatie.

Het gebouw waar we verblijven is een oude mas (zowel boerderij als klooster geweest) op 1000 meter hoogte, die schitterend verbouwd is, met een eveneens prachtig aangelegd buitengebied en een terras met oogverblindend uitzicht. De natuur die ons omringd is ruig en wild, de Canigou, de hoogste berg in de buurt zal zeker bekleed met sneeuw zijn. Het weer in januari kan verrassend magisch zijn, met je T-shirtje in de zon is geen uitzondering. Je slaapt op een tweepersoonskamer met eigen sanitair, het eten is vegetarisch en wordt met veel liefde klaargemaakt door ons enthousiaste kookteam Ad van Wijk en Herman van der Wind.

De begeleiding van deze retraite is in handen van Elisabeth de Koning, meditatie leraar, transpersoonlijk coach en initiator/leidinggevende van de School voor Bewust Zijn. Zij geeft reeds 18 jaar trainingen en retraites in binnen- en buitenland.

Vlucht: Het is aan te raden te reizen met Ryan air vlucht FR9124 op 20 januari 2017 vertrek Eindhoven 14.30, aankomst Girona 16.30 uur. De tickets zijn op dit moment erg goedkoop. Ook auto huur is in dit jaargetijde goedkoop, met andere deelnemers kan je op Girona airport een auto huren,  je rijdt dan in twee uur naar bestemming, het diner staat om 19 uur voor je klaar! Terugvlucht Ryan air FR9123 op 27 januari 2017, vertrek Girona 17.15 uur aankomst Eindhoven 19.25 uur Reiskosten zijn niet inbegrepen in de kosten van de retraite en worden ook door jou zelf geregeld.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Leave a Reply