Retraite week, Frankrijk: Be light (Can Pinous)

Retraite Frankrijk Can Pinous

Wil je een innerlijke reis maken in liefdevol bewust zijn en opladen in de natuur? De lente nodigt je uit tot een innerlijke lente. Letterlijk het licht ontvangen om opnieuw uit te laten stromen, leef je licht. Leven vanuit een open hart, heldere geest en de magie van het leven ervaren. Tijdens deze retraite in Frankrijk mag alles makkelijk zijn en je hoeft helemaal niets.

Van 27 april t/m 4 mei 2023 organiseert Elisabeth de Koning een retraite in Frankrijk om je over te geven aan de energie van je hart en de natuurlijke helderheid van je geest.

Zonder oordeel en liefdevol samenzijn in grote onderlinge verbondenheid. Samen met gelijkgestemden een week je lichaam, geest en ziel aandacht en liefde geven. We wandelen door de ontluikende natuur, mediteren in een prachtige ruimte, beoefenen qi gong, tekenen en schilderen in de natuur, reflecteren en doen transpersoonlijke oefeningen.Retraite Frankrijk stilte

Retraite Frankrijk: Be light

Gun je jezelf zo’n week cadeau? Meld je dan aan, er is plaats voor 10 deelnemers.

 • Datum retraite Frankrijk: 27 april t/m 4 mei 2023
 • Tijd: donderdag vanaf 17.00 uur tot donderdag 9.30 uur
 • Locatie: Can Pinous, Corsavy (Frankrijk)
 • Investering: 1.155 euro (inclusief overnachting, programma, ontbijt, lunch, avondeten, fruit en drankjes)

We verblijven tijdens de retraite in de Sanctuary Terre de Sacha, een uitzonderlijke en unieke plaats in de Pyreneeën, in het buitengebied van de gemeente Corsavy.

In een ruige omgeving midden in de bossen, ligt een kleinschalig bijzonder spiritueel centrum, dat voel je direct bij aankomst aan de energie. Alles ademt aandacht en schoonheid, alleen al hier verblijven is voeding voor de ziel.

Programma retraite Frankrijk: 27 april t/m 4 mei 2023

We starten iedere dag om 8 uur met qi gong in de buitenlucht en meditatie in de binnenruimte. Daarna is er uitgebreid ruimte voor het ontbijt, aansluitend eigen tijd en maken we een prachtige wandeling in het berglandschap.

Tijdens de wandeling zullen we ook mediteren en energieoefeningen doen. Na de lunch is er siesta. In de namiddag is er  programma met afwisselend qi gong, meditatie, schilderen, tekenen en transpersoonlijke oefeningen.

We maken prachtige tochten door de bergen en naar de rivier in het dal. Ergens in de retraite ga je een dag op quest.

Een quest is een buitentocht naar binnen. Je eigen voeten volgen in relatie met je hart en de natuur, een eigen plek maken onderweg om te mediteren, schrijven en vooral te zijn met dat wat is. Voor vele deelnemers het hoogtepunt van de retraite!

Na het avondeten sluiten we af met meditatie.

Retraite Frankrijk april 2023

Transpersoonlijke oefeningen

Samen met gelijkgestemden neem je deel aan een aantal diepgaande transpersoonlijke oefeningen. Vaak in twee- of drietallen.

Luisteren naar jouw lichaam is hierbij het beginpunt. Als je gehoor geeft aan de signalen van je lichaam kun je deze in contact brengen met jouw diepere gevoelens, innerlijke lichaam en binnenwereld.

Door ruimte te geven aan wat er gevoeld wordt, ontstaat er bevrijding van blokkades. Na deze oefeningen ervaar je een nieuwe vrije innerlijke ruimte, meer bewustzijn en harmonie!

Qigong oefeningen

Qigong oefeningen zijn eenvoudige lichaamsbewegingen met een enorme impact op je energielichaam, het wordt ook wel Chinese yoga genoemd. Deze oefeningen worden gedragen door energie en je gebruikt verbazingwekkend weinig spierkracht.

Yin en yang meridianen komen in harmonie. Je bent in relatie met het grote veld van qi, de alomvattende levensenergie. Omdat iedereen de bewegingen vrijwel synchroon maakt, kun je ook moeiteloos de energie voelen stromen in de groep. Deze is niet persoonlijk maar wel heel dragend.

Wat brengt de retraite je?

 • een week helemaal voor jezelf lichtheid: be light!
 • uit je hoofd, naar je hart met al je zintuigen open en wakker,
 • loskomen van het verleden,
 • voelbare innerlijke ruimte,
 • het ervaren van de zachte kracht van het hart,
 • de magie van het leven ervaren,
 • enthousiasme voor het leven en verwondering voor de magie ervan en
 • liefde voor jezelf en het geheel.

Al met al een absoluut geschenk aan jezelf!retraite frankrijk locatie

Praktische informatie

De maaltijden zijn vegetarisch en worden met veel liefde vers klaargemaakt. Als je een dieet volgt wordt daar rekening mee gehouden.

Het vervoer is op eigen gelegenheid en voor eigen kosten. Wie wil wordt met anderen in contact gebracht om
te kunnen carpoolen. Vanaf Utrecht is de afstand naar Can Pinous ongeveer 1.300 km.

Aanbevolen vlucht Nederland-Frankrijk

Wil je liever vliegen? De aanbevolen vlucht is:

Aanbevolen vlucht:

 • 27 april 2023: Transavia Rotterdam 13.20 aankomst Girona 15.10 uur vanaf daar rijd je met een huurauto in 2 uur naar bestemming.
 • 4 mei 2023: Retour Transavia Girona 15.45 uur aankomst Rotterdam 17.40 uur.

Vanaf Girona kan je met andere deelnemers een auto huren en rijd je in twee uur naar bestemming.

Liefs,
Elisabeth de Koning

Register Now:

Ticket Type: Ticket Qty: Per Ticket Price:
Deelnemen
1.155,00
Quantity:

Programma details

 • 27 April 2023 19:00   -   4 May 2023 09:00
Deel dit event
Voeg toe aan je agenda